Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο με τις προσωπικές οικονομικές συναλλαγές του διοικητή της Fed Atlanta, Raphael Bostic

Σκάνδαλο με τις προσωπικές οικονομικές συναλλαγές του διοικητή της Fed Atlanta, Raphael Bostic
Ζητείται νέος πρόεδρος για τη Fed της Ατλάντα;...
Σχετικά Άρθρα
Στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Fed της Atlanta, Raphael Bostic, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε κάνει εκτεταμένες προσωπικές συναλλαγές σε περίοδο κατά την οποία δεν επιτρεπόταν...

Πιο αναλυτικά, η Federal Reserve εξετάζει τις συναλλαγές που έκανε ο επικεφαλής του υποκαταστήματος της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Μετά τις αποκαλύψεις ότι τα τελευταία χρόνια η επενδυτική δραστηριότητα του Bostic παραβίασε τους περιορισμούς της Fed, η κεντρική τράπεζα έδωσε εντολή στο Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή της να επανεξετάσει το θέμα.
Επίσης, αναφέρεται πως τα περιουσιακά του στοιχεία δεν είναι αληθώς καταγεγραμμένα.
«Χαιρετίζουμε αυτήν την αναθεώρηση των στοιχείων.
Θα συνεργαστούμε πλήρως για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί αποτελεσματικά», ανέφερε σε δήλωση η Fed της Ατλάντα. 
Τα τελευταία αρκετά χρόνια, oι συναλλαγές των αξιωματούχων της Fed ήταν ένα θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχαν γίνει αποκαλύψεις ότι πολλοί αξιωματούχοι ενεπλάκησαν σε επενδυτικές κινήσεις τη στιγμή που η Fed λάμβανε μέτρα για τη στήριξη των αγορών, με αποτέλεσμα την αποχώρηση των δύο προέδρων.
Η διαμάχη οδήγησε επίσης σε μια αναθεωρημένη πολιτική που περιορίζει σοβαρά τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι αξιωματούχοι της Fed.
Ο Βostic είπε ότι, στην περίπτωσή του, οι παραβιάσεις δεν ήταν σκόπιμες και συνέβησαν λόγω της εξάρτησής του από έναν τρίτο διαχειριστή, που χειριζόταν τις επενδύσεις του.
Είπε επίσης ότι οι επενδύσεις του είναι σε λογαριασμούς στους οποίους ούτε ο ίδιος ούτε ο επενδυτικός του σύμβουλος μπορούν να κατευθύνουν.
Σε δήλωση που εκδόθηκε μαζί με τα τροποποιημένα έντυπα αποκάλυψης του, ο Βostic ζήτησε συγγνώμη...
«Αναγνωρίζω ότι είναι δική μου ευθύνη να κατανοήσω και να τηρήσω κάθε υποχρέωση αυτού του γραφείου», είπε.
«Θέλω να είμαι σαφής: σε καμία στιγμή δεν εξουσιοδότησα ή δεν ολοκλήρωσα εν γνώσει μου μια οικονομική συναλλαγή που βασίζεται σε μη δημόσιες πληροφορίες ή με σκοπό να αποκρύψω ή να παρακάμψω τις υποχρεώσεις μου για διαφανή και υπεύθυνη αναφορά».
Σημείωσε επίσης στη δήλωσή του ότι η συμμετοχή του σε Treasurys το 2021 υπερέβη τα όρια που περιγράφονται στις κατευθυντήριες γραμμές της Fed.
Η Fed καθορίζει τα επιτόκια, χρησιμοποιώντας το επιτόκιο των Fed Funds, το οποίο, γενικά, έχει στενή συσχέτιση με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου.
Εκτός από τους προηγούμενους κανονισμούς που ίσχυαν, η Fed τον Φεβρουάριο πρόσθεσε περιορισμούς σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν τα μέλη της.
Οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν σε ανώτατους αξιωματούχους να κατέχουν μεμονωμένες μετοχές, ομόλογα και κρυπτονομίσματα, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία. 

Οι κανονισμοί

Η Fed υιοθέτησε ομόφωνα τον Φεβρουάριο κανόνες που περιορίζουν τις συναλλαγές από τους ανώτατους αξιωματούχους και στελέχη της.
Οι κανόνες απαγορεύουν στην ηγεσία της Fed να αγοράζει μετοχές και άλλες επενδύσεις και περιορίζουν τις συναλλαγές στην «αγορά διαφοροποιημένων επενδυτικών οχημάτων, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια».
Οι αξιωματούχοι έχουν πολύ πιο περιορισμένα χρονικά παράθυρα στα οποία μπορούν να εξουσιοδοτήσουν συναλλαγές και πλέον τους απαγορεύεται να διαπραγματεύονται κατά τη διάρκεια οξείας πίεσης στην αγορά.
Η Fed ξαναόρισε επίσης το πότε και πόσο συχνά πρέπει να γνωστοποιούνται οι συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης