Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kretschmer (Γερμανία): Διπλωματική λύση το συντομότερο στην ουκρανική κρίση

Kretschmer (Γερμανία): Διπλωματική λύση το συντομότερο στην ουκρανική κρίση
Αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο οι συγκρούσεις στην Ουκρανία είπε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας
Σχετικά Άρθρα

Να βρεθεί διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο Michael Kretschmer, ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας.
Ο Kretschmer, ο οποίος προέρχεται από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και ο οποίος στο παρελθόν είχε προτείνει να «παγώσει» η σύγκρουση στην Ουκρανία, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από το Κίεβο, υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση του ZDF πως η κατάσταση στην Ουκρανία πρέπει να επιλυθεί διπλωματικά.
«Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να επιτευχθεί πολιτική λύση το συντομότερο δυνατό» είπε ο Kretschmer, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επισημαίνοντας πως οι συγκρούσεις στην Ουκρανία είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenksy – οι οποίες αποτυπώθηκαν και σε σχετικό διάταγματα – πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία όσο πρόεδρος είναι ο Vladimir Putin.
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο είπε πως είναι πάντα έτοιμο για διαπραγματεύσεις και περιμένει για αυτές είτε τον νυν ή τον επόμενο πρόεδρο της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης