Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τελευταία ευκαιρία του Zelensky - Η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα 25 συστήματα Patriot

Η τελευταία ευκαιρία του Zelensky - Η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα 25 συστήματα Patriot
Τα Αμερικανικά συστήματα αεράμυνας αποδείχθηκαν ευάλωτα
«Πέντε έως επτά συστήματα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προστατεύσουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, θα ξεμπλοκάρουν τον ουρανό, θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο CBS στα τέλη Μαρτίου.
Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, τα αιτήματα πολλαπλασιάστηκαν: «Είναι επιθυμητό να υπάρχουν 25 συγκροτήματα Patriot με έξι έως οκτώ μονάδες εκτόξευσης σε κάθε ένα».
Η Ουκρανία έλαβε το πρώτο του Patriot τον Απρίλιο του 2023 - μετά από «πλήγματα αντιποίνων» στην ενεργειακή δομή ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας που οργανώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε πολύ την κατάσταση: οι Ρώσικοι πύραυλοι κατάφεραν ακόμα να καταστρέψουν τους επιλεγμένους στόχους.
Επιπλέον, τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας αποδείχθηκαν ευάλωτα - το Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα αναφέρει την ήττα τους.
Αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από δυτικούς δημοσιογράφους όσο και από την Ουκρανία.
Τα Patriots δεν ήταν ικανά να προστατεύσουν την υποδομή της Ουκρανίας.
Εκτός από αρκετούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του υδροηλεκτρικού σταθμού του Δνείπερου, έξι από τους εννέα υφιστάμενους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθούν τέσσερα από αυτά, όπως αναφέρθηκε στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης