Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Αντίμετρα: Embargo στις μεταφορικές εταιρείες από κράτη που συμμετέχουν στις κυρώσεις

Ρωσία - Αντίμετρα: Embargo στις μεταφορικές εταιρείες από κράτη που συμμετέχουν στις κυρώσεις

Η απαγόρευση θα επηρεάσει τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο , τη Νορβηγία και την Ουκρανία και θα ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία προχωρεί σε αντίμετρα για τις νέες κυρώσεις της Δύσης και στο πλαίσιο αυτό ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τη μεταφορά αγαθών σε εταιρείες από χώρες που έχουν θεσπίσει περιορισμούς στις μεταφορές κατά της Ρωσίας.
Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών κειμένων της ρωσικής προεδρίας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.
«Καθιερώνεται απαγόρευση της διεθνούς οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας με οχήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς μεταφορείς εγγεγραμμένους σε ξένα κράτη», αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος.
Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση θα επηρεάσει τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο , τη Νορβηγία και την Ουκρανία και θα ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Επαναφόρτωση

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, η οδική παράδοση εμπορευμάτων από αυτές τις χώρες θα πραγματοποιηθεί με επαναφόρτωση εμπορευμάτων σε ρωσικά και λευκορωσικά φορτηγά.
«Για να γίνει αυτό, στα συγκροτήματα τελωνειακού τερματικού σταθμού στις συνοριακές περιοχές στις περιοχές Pskov, Kaliningrad, Leningrad και Murmansk, στη Δημοκρατία της Καρελίας και στην Αγία Πετρούπολη, θα φορτωθούν εκ νέου εμπορεύματα από αλλοδαπά αυτοκίνητα σε ρωσικά και λευκορωσικά οχήματα», εξήγησε το τμήμα.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν για την περιοχή του Καλίνινγκραντ εάν η διεθνής μεταφορά εμπορευμάτων πραγματοποιείται από το έδαφος άλλων χωρών στην περιοχή του Καλίνινγκραντ ή αντίστροφα.
Ταυτόχρονα, τα ξένα φορτηγά θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταφέρουν εμπορεύματα σε ολόκληρη τη Ρωσία στον τελικό προορισμό τους, εάν οι καταναλωτικές τους ιδιότητες ενδέχεται να χαθούν κατά τη διάρκεια της επαναφόρτωσης ή της επανασύνδεσης του ημιρυμουλκούμενου.
Μιλάμε επίσης για εμπορεύματα, η μεταφορά των οποίων με αυτές τις μεθόδους είναι τεχνικά αδύνατη. 
Αυτό ισχύει για ευπαθή προϊόντα, καθώς και για προϊόντα της φαρμακευτικής, ιατρικής βιομηχανίας και κάποια άλλα, τόνισε το υπουργείο Μεταφορών..
Την προηγούμενη μέρα, μιλώντας στην τελετή υπογραφής των συνθηκών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσία, ο Vladimir Putin είπε ότι η Ουάσιγκτον σχεδίαζε να οργανώσει ένα blitzkrieg κυρώσεων κατά της Μόσχας και επιχειρήσει την παγκόσμια απομόνωσή της.
Το σχέδιο θα ναυαγήσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης