Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας οι Ρώσοι αιτούντες άσυλο

ΗΠΑ: Ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας οι Ρώσοι αιτούντες άσυλο
Με ανοικτές αγκάλες περιμένουν τους Ρώσους πρόσφυγες οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να καλωσορίσουν τους Ρώσους αιτούντες άσυλο που τρέχουν να διαφύγουν από τον «αντιλαϊκό» πόλεμο του Vladimir Putin, δήλωσε σήμερα 28/9 η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre.
«Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, μπορεί να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και να εξεταστεί το αίτημά τους κατά περίπτωση», σημείωσε, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναφορές για «απόλυτο χάος» σε ορισμένα βασικά συνοριακά περάσματα της Ρωσίας, ιδιαίτερα στα γεωργιανά σύνορα.
«Στις τέσσερις ημέρες από την ανακοίνωση της πρώτης επιστράτευσης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου 260.000 άνδρες στρατιωτικής ηλικίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα», σύμφωνα με το Novaya Gazeta Europe.
Ενώ η διαταγή «μερικής κινητοποίησης» του Vladimir Putin την περασμένη εβδομάδα επηρεάζει εφέδρους με προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία, οι οποίοι θα σταλούν στην Ουκρανία (το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι θα κληθούν 300.000 έφεδροι), υπήρξαν αναφορές περισσότερων νεαρών Ρώσων ανδρών που έλαβαν ειδοποιήσεις.
Ορισμένες γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα τα κράτη της Βαλτικής αλλά και πρόσφατα η Φινλανδία, κλείνουν τα σύνορά τους σε όλους τους Ρώσους.
Στη Μογγολία σημειώθηκε επίσης αύξηση της διασυνοριακής κυκλοφορίας. «Οι Ρώσοι καταφεύγουν στη Γεωργία, τη Μογγολία, το Καζακστάν και άλλες χώρες επειδή δεν χρειάζονται βίζα. Αλλά το να φτάσεις στα σύνορα ήταν μια δοκιμασία για πολλούς», αναφέρει το NBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης