Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα προτείνει στον ΟΠΕΚ+ μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Η Ρωσία  θα προτείνει στον ΟΠΕΚ+ μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία έχουν συνεννοηθεί για να προωθήσουν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ενδέχεται να προτείνει στον ΟΠΕΚ+ την μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη συνάντησή του τον Οκτώβριο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τη ρωσική θέση επί του θέματος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου με φόντο την πτώση των τιμών πετρελαίου και την πολύμηνη έντονη αστάθεια της αγοράς, η οποία ώθησε έναν άλλο κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία, να δηλώσει ότι ο ΟΠΕΚ+ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής.
Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τις χώρες του ΟΠΕΚ και συμμάχους όπως η Ρωσία, αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή ώστε να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις πιέσεις των χωρών της Δύσης, ιδίως των ΗΠΑ.
Παρόλα αυτά οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για παγκόσμια ύφεση και της μεγάλης ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε περαιτέρω επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου της στα επίπεδα των αρχών του 2022 λόγω των δυτικών κυρώσεων στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα που της επέβαλαν οι χώρες της Δύσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin  και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohamed bin Salman συνομίλησαν την περασμένη εβδομάδα και επαίνεσαν τις προσπάθειες που γίνονται εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση τους να τιμήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης