Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά, εάν μας επιτεθείτε – Δεν θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

Medvedev (Ρωσία): Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά, εάν μας επιτεθείτε – Δεν θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ
Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε την ανάπτυξη πυρηνικών σε εχθρικούς γείτονες μας, όπως στη ναζιστική Ουκρανία είπε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα στη Δύση πως η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση ρωσικό έδαφος στέλνει ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος εξαπολύει τα πυρά του και κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden και της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Liz Truss.
Μάλιστα ο Medvedev υποστήριξε πως εάν η Ρωσία κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί και αυτό, όπως είπε, είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει το Κίεβο
«Πρέπει να σας υπενθυμίσω και πάλι, για όσους είναι κουφοί και ακούν μόνο τον εαυτό τους.
Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν αυτό καταστεί απαραίτητο, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε αυστηρή συμφωνία με τις θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής μας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.
Όπως εάν εμείς ή οι σύμμαχοί μας δεχθούμε επίθεση που θα χρησιμοποιεί αυτού του είδους το όπλο ή εάν η επίθεση με τη χρήση συμβατικών όπλων απειλεί την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε πρόσφατα για αυτό ευθέως.
Επιπλέον, θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση πυρηνικών όπλων στους εχθρικούς γείτονές μας.
Όπως για παράδειγμα, στη ναζιστική Ουκρανία, η οποία σήμερα ελέγχεται άμεσα από τις χώρες του ΝΑΤΟ» ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram ο Medvedev, ενόψει και της ολοκλήρωσης των δημοψηφισμάτων στις περιφέρειες του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia, οι κάτοικοι των οποίων αναμένεται να αποφασίσουν την ένταξη τους στη Ρωσία.

Επίθεση σε Biden, Truss

Επιπλέον ο Medvedev εξαπολύει τα πυρά του κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden και της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Liz Truss, οι οποίοι όπως λέει, ζητούν από τη Ρωσία να «μην πατήσει το κουμπί των πυρηνικών», επισημαίνοντας πως η Truss είναι «απολύτως έτοιμη να αρχίσει μια ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων με την χώρα μας».
Πάντως υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει πως η Δύση θα συνέδραμε την Ουκρανία ή θα ανταπέδιδε, εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πραγματικά τα πυρηνικά της όπλα.
«Εάν η απειλή για τη Ρωσία ξεπεράσει το καθορισμένο όριο κινδύνου, θα πρέπει να απαντήσουμε.
Χωρίς να ζητήσουμε την άδεια κανενός, χωρίς να χρειαστούν μακροχρόνιες διαβουλεύσεις.
Και σίγουρα αυτό δεν είναι μπλόφα» υπογράμμισε ο Medvedev.

Δεν θα απαντήσει το ΝΑΤΟ

«Φανταστείτε ότι η Ρωσία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομερό όπλο κατά του καθεστώτος της Ουκρανίας, το οποίο έχει διαπράξει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, η οποία είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας.
Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών είναι πολύ πιο σημαντική για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία από τη μοίρα της Ουκρανίας, την οποία κανείς δεν χρειάζεται, ακόμη κι αν είναι άφθονα εφοδιασμένη με διάφορα όπλα» ανέφερε ο Medvedev.

Δεν θέλουν να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη

«Οι δημαγωγοί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην Ευρώπη δεν πρόκειται να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη.
Αντιθέτως, θα καταπιούν την χρήση κάθε όπλου στην τρέχουσα σύγκριση.
Θα ήταν πραγματικά καλό, εάν οι αρχές του Κιέβου ήταν τουλάχιστον εν μέρει ενήμεροι για αυτό το λυπηρό συμπέρασμα» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης