Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυριακίδου (ΕΕ) - ευλογιά των πιθήκων: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε πάνω από 10.000 παρτίδες tecovirimat για θεραπεία

Κυριακίδου (ΕΕ) - ευλογιά των πιθήκων: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε πάνω από 10.000 παρτίδες tecovirimat για θεραπεία
"Η πτωτική τάση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην ΕΕ είναι ενθαρρυντική, αλλά δεν σημαίνει ότι η απειλή έχει περάσει ή ότι μπορούμε να μειώσουμε την επιφυλακή μας", ανέφερε η  Στέλλα Κυριακίδου
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 10.000 θεραπείες με tecovirimat για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων εξασφάλισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ήδη έχει αγοράσει περισσότερα από 330.000 εμβόλια.
Αυτή η προμήθεια έκτακτης ανάγκης χρηματοδοτείται από την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Υγειονομικών Αναγκών (HERA) και διοχετεύεται μέσω του rescEU για τη θεραπεία ασθενών σε κράτη μέλη που έχουν άμεση ανάγκη.
Στην αγορά των 10.000 παρτίδων του tecovirimat μπορούν να έχουν πρόσβαση όλα τα Συμμετέχοντα Κράτη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
«Σήμερα, με την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Υγειονομικών Αναγκών, εξασφαλίσαμε πάνω από 10.000 θεραπείες για να βοηθήσουμε όσους έχουν πληγεί από την ευλογιά των πιθήκων. Εκτός από τα πάνω από 330.000 εμβόλια, που έχει ήδη αγοράσει η ΕΕ, με αυτές τις θεραπείες θα βοηθήσουμε τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες και θα διασφαλίσουμε τη φροντίδα για περισσότερους ασθενείς στην Ευρώπη. Η πτωτική τάση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην ΕΕ είναι ενθαρρυντική, αλλά δεν σημαίνει ότι η απειλή έχει περάσει ή ότι μπορούμε να μειώσουμε την επιφυλακή μας. Η ετοιμότητα είναι το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας μας», τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.
Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Janez Lenarcic, υπογράμμισε ότι «αυτές οι παρτίδες αντιιικών φαρμάκων για την ευλογιά των πιθήκων θα προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στους πολίτες μας. Τα αποθέματα θα είναι διαθέσιμα στα κράτη μέλη με βάση επείγουσες ανάγκες».

Η εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο

Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί συνολικά 65.215 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ αν προστεθούν και τα ύποπτα περιστατικά, είναι 68.888, σύμφωνα με την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο από το map.monkeypox.global.health, με στοιχεία έως τις 23/9.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 22/9, έχουν καταγραφεί 72 κρούσματα της νόσου.

map_22.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο