Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ΕΕ αγοράζει νέες 170.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η ΕΕ αγοράζει νέες 170.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που προκαλεί μια ασθένεια με παρόμοια αλλά λιγότερο σοβαρά συμπτώματα με την ευλογιά, όπως πυρετό, εξάνθημα και διόγκωση των λεμφαδένων.

Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε άλλες 170.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων που θα διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών, δήλωσε την Τετάρτη η Επιτροπή Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη.

«Μέσω της HERA (European Health Emergency Preparedness and Response Authority), έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον 170.000 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων», είπε ο Κυριακίδης σε δημοσιογράφους καθ' οδόν για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ στην Πράγα.

Με τη νέα επένδυση, η ΕΕ αγόρασε συνολικά πάνω από 330.000 δόσεις.

Η HERA θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγορών «για να διασφαλίσει ότι παρέχουμε στα κράτη μέλη όλη την υποστήριξη που χρειάζονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Κυριακίδη, η ΕΕ βιώνει «πτωτικές τάσεις» στην ευλογιά των πιθήκων, αλλά  πρέπει να παραμείνει προετοιμασμένη για έκτακτα περιστατικά υγείας.

Τέλος, τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, αναφέρουν18.463 κρούσματα στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης