Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρήγμα στη γερμανική κυβέρνηση: Veto Lindner (ΥΠΟΙΚ) στο τέλος φυσικού αερίου - «Δεν έχει οικονομική λογική»

Ρήγμα στη γερμανική κυβέρνηση: Veto Lindner (ΥΠΟΙΚ)  στο τέλος φυσικού αερίου - «Δεν έχει οικονομική λογική»
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε ότι η επιβολή του τέλους θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Cristian Lindner εκφράζει την αντίθεσή του στην επιβολή του τέλους φυσικού αερίου το οποίο υιοθετήθηκε προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να αποτρέψει την κατάρρευση του ενεργειακού της τομέα.
Ο Lindner δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι ανησυχεί λιγότερο για τις νομικές πτυχές του σχεδίου που έχουν προκαλέσει διαμάχες στη Γερμανία, αλλά για την οικονομική του λογική, όπως ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.
«Έχουμε ένα τέλος για το φυσικό αέριο το οποίο αυξάνει την τιμή»
Αλλά χρειαζόμαστε ένα φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε ο Lindner.

Δημοσιονομική πειθαρχία και κρατικοποιήσεις

Είπε επίσης ότι η Γερμανία θα πρέπει να επιμείνει στο «χειρόφρενο» στο νέο δανεισμό το οποίο προβλέπεται συνταγματικά, παρά το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος που προκύπτει τώρα για τη σταθεροποίηση του ενεργειακού της τομέα, συμπεριλαμβανομένης της δαπανηρής διάσωσης του εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper .
7279345b116423e009fa4a16dd358d24.jpg
Η πρόταση του Habeck

Η εισφορά για το φυσικό αέριο έχει γίνει σημείο τριβής από τότε που προτάθηκε τον Αύγουστο από τον Robert Habeck, υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας και μέλος των Πρασίνων.
Το μέτρο, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, έχει σχεδιαστεί για να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για την εκτίναξη των τιμών χονδρικής πώλησης ενέργειας, χρεώνοντας τους καταναλωτές με ένα τέλος.
Να σημειωθεί ότι οι ενεργειακές εταιρείες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας καθώς οι εγγυήσεις ρευστότητας που πρέπει να διαθέτουν έχουν εκτοξευθεί στην αγορά του Άμστερνταμ (TTF).
Το μέτρο είχε αρχικά επικριθεί για το γεγονός ότι ήταν πολύ αόριστα καθορισμένο, επιτρέποντας σε μη επηρεαζόμενες εταιρείες να υποβάλουν αίτηση για κεφάλαια.
Ο Habeck προσπάθησε να κλείσει τα παραθυράκια για να αποκλείσει όσους προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης