Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volodin (Ρωσία): Θα στηρίξουμε την απόφαση των κατοίκων σε Donbass, Kherson και Zaporizhia

Volodin (Ρωσία): Θα στηρίξουμε την απόφαση των κατοίκων σε Donbass, Kherson και Zaporizhia
Άρχισε η ψηφοφορία στα δημοψηφίσματα για την ένταξη των περιοχών αυτών στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία θα στηρίξει την απόφαση των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Luhansk και του Donetsk αλλά και των επαρχιών της Kherson και της Zaporizhia διατύπωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin.
«Αγαπητοί συμπατριώτες μας, κάντε την επιλογή σας ελεύθερα.
Μην φοβάστε τίποτα.
Εάν αποφασίσετε να γίνετε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα σας στηρίξουμε» είπε ο Volodin, τη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες στις τέσσερις αυτές περιοχές.
Ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει την κριτική που ασκεί η ΕΕ για τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων, ο Volodin είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρατήρησε τη γενοκτονία των κατοίκων του Donbass τα τελευταία 8 χρόνια, δεν σκέφτηκε την ασφάλεια τους.
«Οι κάτοικοι των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk καθώς και των περιοχών της Zaporizhia και της Kherson έχουν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, το οποίο κατοχυρώνεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ» είπε ο Volodin.
Σημειώνεται πως κάλπες έχουν στηθεί και στη Ρωσία προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν οι πολίτες από τις επαρχίες αυτές που βρήκαν καταφύγιο σε ρωσικό έδαφος.
Υπενθυμίζεται πως η ψηφοφορία για τα δημοψηφίσματα θα διαρκέσει έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης