Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Ford

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Ford
H Ford ανακοίνωσε ότι θα έχει πρόσθετα κόστη ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σχέση με τα αναμενόμενα για το τρέχον τρίμηνο και ότι οι ελλείψεις ανταλλακτικών έχουν καθυστερήσει τις παραδόσεις
Σχετικά Άρθρα
Πτώση άνω του 11% καταγράφει η μετοχή της Ford Motor, μετά τις ανακοινώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας είπε ότι θα έχει πρόσθετα κόστη ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σχέση με τα αναμενόμενα το τρέχον τρίμηνο και ότι οι ελλείψεις ανταλλακτικών έχουν καθυστερήσει τις παραδόσεις.
Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 13,16 δολάρια, σχεδόν 12% χαμηλότερα από ό,τι τις πρoηγούμενες μέρες και καταγράφει τη βαθύτερη ημερήσια πτώση της από τον Μάρτιο του 2020, όταν οι παγκόσμιες αγορές ταλαιπωρήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Ford, που κυκλοφόρησαν αργά τη Δευτέρα 19/9, οδήγησαν μάλιστα και τη μετοχή της ανταγωνίστριας General Motors σε πτώση 4,4% καθώς οι αναλυτές είπαν ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τις ελλείψεις των τσιπ.
«Φαίνεται ότι σε ολόκληρο τον κλάδο, οι ελλείψεις τσιπ και άλλων εξαρτημάτων μπορεί να βελτιώνονται με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο», δήλωσε ο αναλυτής της Deutsche Bank, Emmanuel Rosner.
Τον Ιούλιο, η Ford είπε ότι αναμένει ότι το κόστος των εμπορευμάτων θα αυξηθεί 4 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος.
Η προειδοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας του έρχεται τρεις μέρες μετά τις ανακοινώσεις του κολοσσού των μεταφορών FedEx Corp, περί απόσυρσης των προβλέψεων της για τα έσοδα και τα κέρδη του 2022, λόγωο μεγάλης πτώσης του μεταφορικού όγκου που προμηνύει ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης