Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Ψέματα τα περί εγκλημάτων πολέμου στο Izyum – Κάνουν ότι και στη Bucha

Peskov (Ρωσία): Ψέματα τα περί εγκλημάτων πολέμου στο Izyum – Κάνουν ότι και στη Bucha
Θα υπερασπιστούμε την αλήθεια σε αυτήν την ιστορία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Ψέματα χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τις κατηγορίες των Ουκρανών για εγκλήματα πολέμου που φέρονται να διέπραξαν Ρώσοι στρατιώτες στο Izyum στην επαρχία του Kharkiv.
«Είναι το ίδιο σενάριο όπως στην Bucha.
Είναι ψέμα και φυσικά θα υπερασπιστούμε την αλήθεια σε αυτή την ιστορία» υπογράμμισε ο Dmitry Peskov.
Οι Ουκρανοί διά στόματος του προέδρου τους Volodymyr Zelensky κατηγορούν τα ρωσικά στρατεύματα ότι προχώρησαν σε εγκλήματα πολέμου και σε βασανισμούς όχι μόνο στρατιωτών αλλά και απλών πολιτών κατά τη διάρκεια της κατοχής του Kharkiv.
Υπενθυμίζεται πως μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια σειρά από ομαδικούς τάφους, με το μεγαλύτερο από αυτούς να περιέχει τα πτώματα 450 ανθρώπων.
Σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές αρχές, ανάμεσα στους νεκρούς αυτούς εικαζόταν ότι υπήρχαν και πολλοί άμαχοι πολίτες που έπεσαν θύματα είτε αεροπορικών βομβαρδισμών είτε από πυρά του πυροβολικού.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί υποστήριζαν ότι είχαν εντοπίσει και σημάδια βασανισμού, κάνοντας λόγο για σώματα που είχαν δεμένα τα χέρια τους.
Η Ρωσία από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κατηγορηματικά τις εις βάρος της κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε οι δυνάμεις της βάλλουν κατά των αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης