Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσοι διέλυσαν την 67η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - Ρίχνουν στην κρεατομηχανή άπειρους στρατιώτες

Ο Ρώσοι διέλυσαν την 67η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - Ρίχνουν στην κρεατομηχανή άπειρους στρατιώτες
Η κατάσταση στην 67η ταξιαρχία έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την ανάγκη διάλυσής της λόγω μαζικής φυγής και προβλημάτων πειθαρχίας
Στο πλαίσιο των μαχών στο ανατολικό μέτωπο, τα ρωσικά στρατεύματα προκάλεσαν συντριπτική ήττα στην 67η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με έναν από τους Ουκρανούς αξιωματικούς σε συνέντευξή του στο Associated Press, η ταξιαρχία έχασε όλους τους διοικητές των μονάδων της, πράγμα που στην πραγματικότητα σημαίνει απώλεια της αποτελεσματικότητας της μάχης.
Η κατάσταση στην 67η ταξιαρχία έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την ανάγκη διάλυσής της λόγω μαζικής φυγής και προβλημάτων πειθαρχίας.
Η ανισορροπία μεταξύ "φίλων" και "εχθρών", τους οποίους η ταξιαρχία ονόμασε "pixels", οδήγησε στο γεγονός ότι οι τελευταίοι ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη, γεγονός που αύξησε σημαντικά τις απώλειες μεταξύ των άπειρων στρατιωτών.
Πάντως, η συγκεκριμένη ήττα δεν είναι η μόνη που έγινε γνωστή τις τελευταίες μέρες.
Παρόμοια μηνύματα ελήφθησαν από την 115η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αντιμετώπισε επίσης σοβαρά προβλήματα κοντά στο Ocheretino στην κατεύθυνση Avdeevka.
Ενώ η 47η Ταξιαρχία έχασε σημαντική ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων έως και 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού M2A2 Bradley ODS-SA και 5 αρμάτων μάχης M1A1SA Abrams στην ίδια κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης