Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπό κατάρρευση 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις ενέργειας

Γερμανία: Υπό κατάρρευση 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις ενέργειας
Περισσότερες από 1.500 τέτοιες εταιρείες, δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που ονομάζονται Stadtwerke, διανέμουν τα δύο τρίτα του συνολικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.
Σχετικά Άρθρα
Οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στη Γερμανία βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς αυξάνονται ραγδαία οι τιμές ενέργειας και όλο και περισσότερο αδυνατούν να πληρώσουν οι πελάτες, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της ένωσης VKU.
Ο γενικός διευθυντής διευκρίνισε ότι διεξάγονται συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με λήψη μέτρων που θα επιτρέψουν να διατεθεί περισσότερη χρηματοδότηση από το Βερολίνο.
«Οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συνδέονται με το ενιαίο ενεργειακό σύστημα.
Θέλουμε να αποφύγουμε τις χρεοκοπίες.
Πρέπει να προειδοποιήσω ότι εάν επιτραπεί σε μεμονωμένες εταιρείες να καταρρεύσουν, τότε θα μπορούσε να γίνει πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν οι δραστηριότητες όλων», είπε.
Περισσότερες από 1.500 τέτοιες εταιρείες, δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που ονομάζονται Stadtwerke, διανέμουν τα δύο τρίτα του συνολικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, παρέχοντας επίσης υπηρεσίες ηλεκτρισμού, ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, ευρυζωνικών υπηρεσιών και δημόσιων μεταφορών.
Μεγάλοι ενεργειακοί παίκτες όπως η Uniper ή η μητρική EnBW έχουν πρόσβαση σ' ένα ταμείο 100 δισ. ευρώ της κρατικής τράπεζας KfW, αλλά οι μικρότερες εταιρείες δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν.
Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου της χώρας, μάλιστα, βρίσκεται λίγα βήματα πριν την πλήρη εθνικοποίησή του, τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα.
«Έχουμε κάνει προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το πρόγραμμα της KfW, ώστε οι δημοτικές επιχειρήσεις να μπορούν να το αξιοποιήσουν καλύτερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής σύμφωνα με τον Guardian.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης