Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αποστολή μαζικής αυτοκτονίας των Ουκρανών στο Kharkov – Σκοτώθηκαν 4.000 στρατιώτες μέσα σε 4 μέρες

Ρωσία: Αποστολή μαζικής αυτοκτονίας των Ουκρανών στο Kharkov – Σκοτώθηκαν 4.000 στρατιώτες μέσα σε 4 μέρες
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Kharkov και Nikolaevo-Krivoy Rog από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε περισσότερους από 4.000 νεκρούς και περισσότερους από 8.000 τραυματίες
Σχετικά Άρθρα

Βαρύτατες απώλειες μετρούν οι Ουκρανοί στις μάχες, που διεξήχθησαν στην περιοχή του Kharkov.
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Kharkov και Nikolaevo-Krivoy Rog από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε περισσότερους από 4.000 νεκρούς και περισσότερους από 8.000 τραυματίες,
δήλωσε την Κυριακή (11/9/2022) ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Συνολικά, μόνο σε αυτές τις δύο περιοχές από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οι απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου έφτασαν τους 4.000 νεκρούς και περισσότερους από 8.000 τραυματίες», είπε ο Konashenkov, σύμφωνα με το Tass.

Πλήγματα και στις εφεδρείς

Ταυτόχρονα, η ρωσική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό χτύπησαν τις μονάδες και τις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkov, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 450 εχθροί, πρόσθεσε.
«Χτυπήθηκαν δυνάμεις και στρατιωτικός εξοπλισμός των μονάδων της 14ης και 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Staroverovka, Chuguev και Volosskaya Balakleya, καθώς και η 113η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας στο χωριό Novaya Vodolaga. και το σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του οικισμού Klugino-Bashkirovka», είπε ο Konashenkov, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα χάθηκαν περισσότεροι από 200 στρατιωτικοί.
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τον ουκρανικό σταθμό ραντάρ στην περιοχή Nikolaev καθώς και τις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

Υπό έλεγχο η κατάσταση στο Donetsk

Ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk δήλωσε την Κυριακή (11/9/2022) ότι η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής μάχης είναι τεταμένη, αλλά οι δυνάμεις της λαϊκής πολιτοφυλακής την έχουν υπό έλεγχο.
«Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή είναι τεταμένη αλλά υπό έλεγχο», είπε στο Tass.
Σε πολλές περιοχές, είπε, οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας προχωρούν, αν και με δυσκολία. Η κατάσταση στην περιοχή του Donetsk παραμένει αμετάβλητη, με τις δυνάμεις της Δημοκρατίας να εξακολουθούν να ελέγχουν το αεροδρόμιο, είπε.

Περιέγραψε ορισμένες ουκρανικές αναφορές ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατέλαβαν το αεροδρόμιο ως ψευδείς.

Μεγάλες απώλειες για Ουκρανούς

Σύμφωνα με τον Pushilin, οι δυνάμεις του Donetsk κατέστρεψαν ένα ουκρανικό διοικητήριο στο Dobrovolye και κάποιο στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στο Uglegorsk.
«Κοντά στο Uglegorsk, ο εξοπλισμός του εχθρού που προμήθευσε το ΝΑΤΟ καταστράφηκε, συμπεριλαμβανομένου ενός πολωνικής κατασκευής αυτοπροωθούμενου πυροβολικού AHS Krab 155 χιλιοστών», σημείωσε.
Ο Pushilin τόνισε ότι οι Ουκρανοί διοικητές στέλνουν ανεκπαίδευτο προσωπικό στη μάχη και ως εκ τούτου οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Βομβαρδισμοί στο Donetsk

Εν τω μεταξύ μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έπληξαν 35 φορές μέσα σε μία ημέρα το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, χρησιμοποιώντας συνολικά 171 μονάδες διαφόρων πυρομαχικών, σύμφωνα με το γραφείο αντιπροσωπείας της δημοκρατίας στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Συναφών Θεμάτων για τα Εγκλήματα Πολέμου.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, η αποστολή ανέφερε 35 περιπτώσεις βομβαρδισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», ανέφερε το κανάλι Telegram της αποστολής.
Πρόσθεσε ότι κατά τους βομβαρδισμούς, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε πυροβόλα πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων του ΝΑΤΟ των 155 mm, καθώς και όλμους 120 mm.

Διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhia

Σταμάτησε εντελώς η λειτουργία του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhia, με τις αλληλοκατηγορίες, ωστόσο, Μόσχας και Κιέβου για τους βομβαρδισμούς στην περιοχή του σταθμού που έχουν προκαλέσει ανησυχία και φόβους για μια πυρηνική καταστροφή παρόμοια με εκείνην του Τσέρνομπιλ στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, να παραμένουν.
Η λειτουργία της μονάδας «έχει σταματήσει εντελώς» αφού η υπηρεσία αποσυνέδεσε τον υπ’ αριθμόν 6 αντιδραστήρα από το δίκτυο στις 3:41 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ήδη, την Παρασκευή (9/9) ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είχε κάνει λόγο για black out στο Energodar, την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, με την κατάσταση αυτή να «υπονομεύει τη λειτουργία του», ζητώντας να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην περιοχή αυτήν.
Την Κυριακή 11/9 η Energoatom, η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις, γνωστοποίησε πως η λειτουργία του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhia σταμάτησε εντελώς και ότι αποσυνδέθηκε η έκτη μονάδα του εργοστασίου από το δίκτυο ενέργειας.
Στο μεταξύ, το Κίεβο είχε καλέσει την Τετάρτη 7/9 τους κατοίκους στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για τη δική τους ασφάλεια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης