Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επικεφαλής του Black Lives Matter κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση εκατομμυρίων

Ο επικεφαλής του Black Lives Matter κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση εκατομμυρίων
Ο άνδρας, ο οποίος προσλήφθηκε για να συλλέγει δωρεές και να παρακολουθεί τα έξοδα του ταμείου, δεν έχασε την ευκαιρία να «φουσκώσει τον δικό του κουμπαρά», εξηγεί το δημοσίευμα

Ο επικεφαλής της οργάνωσης με το σύνθημα Black Lives Matter, Shalomi Bowers, κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα δωρεές από τον οργανισμό στον λογαριασμό της δικής του εταιρείας.
Σύμφωνα με τους επικριτές του, με αυτόν τον τρόπο ο άνδρας στέρησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια στο κίνημα, αναφέρει η Washington Times.
Οι πληροφορίες περιέχονται σε μήνυση που κατατέθηκε πρόσφατα σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Το έγγραφο ισχυρίζεται ότι ο Shalomiya Bowers, γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Black Lives Matter Global Network Foundation (GNF), αποδείχθηκε ότι ήταν «ένας τρομερός σφετεριστής».
Ο άνδρας, ο οποίος προσλήφθηκε για να συλλέγει δωρεές και να παρακολουθεί τα έξοδα του ταμείου, δεν έχασε την ευκαιρία να «φουσκώσει τον δικό του κουμπαρά», εξηγεί το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Bowers διέθεσε χρήματα που προορίζονταν για τα περιφερειακά τμήματα του κινήματος στον λογαριασμό της προσωπικής του εταιρείας.
Συγκεκριμένα, έδωσε επιχορηγήσεις GNF στη δική του εταιρεία συμβούλων και σε άλλους οργανισμούς που συμφώνησαν να την προσλάβουν.
Ο άνδρας κατηγορείται επίσης ότι άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης των μελών της BLM στα κοινωνικά δίκτυα, στερώντας ουσιαστικά από τους ακτιβιστές την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.
« [Ο Bowers] συνέχισε να χειραγωγεί την εμπιστοσύνη του κοινού ενεργώντας για προσωπικό όφελος και παραβιάζοντας τα καταπιστευματικά του καθήκοντα », αναφέρει η αγωγή.
«Οι ενέργειές του πυροδότησαν πολυάριθμες έρευνες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων και διάφορους κρατικούς γενικούς εισαγγελείς για το GNF, δημιουργώντας ένα έδαφος για ανεπανόρθωτη ζημιά στο BLM σε λιγότερο από 18 μήνες.
Σε μια συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, ο Μπάουερς αποκάλεσε τη μήνυση  «το πιο τρελό πράγμα» που είχε διαβάσει ποτέ, ενώ είπε πως πρόκειται για ψεύδη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης