Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός τόπου και χρόνου ο Zelensky ζητά από τη δοκιμαζόμενη Ευρώπη να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Εκτός τόπου και χρόνου ο Zelensky ζητά από τη δοκιμαζόμενη Ευρώπη να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Την απαγόρευση στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες ζήτησε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει επειγόντως το επόμενο ποσό της οικονομικής βοήθειας της προς την Ουκρανία, ενώ πίεσε για ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
«Συζητήσαμε την επείγουσα διάθεση της επόμενης δόσης της ευρωπαϊκής μακροοικονομικής βοήθειας, ενώ δώσαμε έμφαση στην ανάγκη προετοιμασίας του 8ου πακέτου των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας απαγόρευσης στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες», ανέφερε ο ίδιος στο Twitter.
Ο Zelensky που έχει προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους να αναμένουν έναν δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας των μειώσεων στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος και η von der Leyen συντόνισαν «βήματα για τον περιορισμό των υπερβολικών κερδών της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».
«Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τη φυσιολογική ζωή κάθε Ευρωπαίου σε όλες τις χώρες της ηπείρου μας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denys Shmyhal δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο αναμένει μία δόση μακροοικονομικής βοήθειας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ρωσία: Να εκπληρωθούν οι όροι μας

Το μόνο που έχει να συζητήσει η Ρωσία με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky είναι η εφαρμογή των όρων που έχει θέσει για την Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
O Peskov ρωτήθηκε, εάν η Μόσχα έχει κάτι να συζητήσει με τον Zelensky, μετά τις δηλώσεις του για απροθυμία να επιλύσει την κρίση ιρηνικά.
«Φυσικά, για το πώς θα εκπληρωθούν οι όροι μας», απάντησε ο Peskov, σύμφωνα με το Tass.
Εξάλλου ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε, πως δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τους όρους που έχει θέσει η Ρωσία.
Όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τόνισε, πως η επιχείρηση προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί και «όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης