Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: H Google αρνείται να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα Truth Social του Donald Trump

ΗΠΑ: H Google αρνείται να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα Truth Social του Donald Trump
Η άρνηση αυτή της Google σημαίνει ότι οι χρήστες Android, οι οποίοι αποτελούν το 44% των χρηστών smartphone στις ΗΠΑ, δεν θα μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής του Donald Trump
Σχετικά Άρθρα

Η εφαρμογή Truth Social, που δημιούργησε η Trump Media and Technology Group,  με σκοπό να ανταγωνιστεί το Twitter, παραμένει μη διαθέσιμη στο Google Play store.
Η Google υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν διαθέτει αποτελεσματικά συστήματα για την εποπτεία περιεχομένου που δημιουργούν οι χρήστες, κατά συνέπεια παραβιάζει τους όρους παροχής των υπηρεσιών της.
«Στις 19 Αυγούστου, ειδοποιήσαμε την Truth Social για αρκετές παραβιάσεις τυπικών πολιτικών στην τρέχουσα υποβολή της εφαρμογής τους και επαναλάβαμε ότι η ύπαρξη αποτελεσματικών συστημάτων για την εποπτεία περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες αποτελεί προϋπόθεση των όρων παροχής υπηρεσιών για οποιαδήποτε εφαρμογή ώστε να μπορεί να διατίθεται  στο Google Play», ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογίας, η οποία ανήκει στην Alphabet.
Ο περιορισμός αυτός σημαίνει ότι οι χρήστες Android, οι οποίοι αποτελούν το 44% των χρηστών smartphone στις ΗΠΑ, δεν θα μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής.
Η Google δεν θα αφήσει την εφαρμογή να ενεργοποιηθεί μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα περιεχομένου.
Η Truth Social αναγνώρισε τις ανησυχίες της Google και είπε ότι θα εργαστεί για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Τι λέει ο CEO της Trump Media

Ο CEO της Trump Media and Technology Group, Devin Nunes είπε όμως μια διαφορετική ιστορία.
Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους του πρώην προέδρου Donald Trump στο Κογκρέσο, υποστήριξε ότι η απόφαση εναπόκειται στην Google και δεν εξαρτάται από τις πολιτικές της Τruth Social.
«Πότε θα είμαστε διαθέσιμοι στο Android; Λοιπόν, κοιτάξτε, αυτό εξαρτάται από το κατάστημα Google Play. Περιμένουμε να μας εγκρίνουν, δεν ξέρω γιατί καθυστερεί τόσο πολύ», είπε ο Nunes στο podcast «Just the News Not Noise».
«Σίγουρα θα ήταν ωραίο να μας ενέκριναν».
Η Google, από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του Nunes παραποιούν τον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ της Trump Media και του Play store. Η Google επανέλαβε ότι οι παραβιάσεις της Truth Social και τα βήματα για την αποκατάστασή τους έχουν κοινοποιηθεί σαφώς με την εταιρεία.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Trump Media and Technology Group 

Η Trump Media απάντησε με μια ανακοίνωσή της ως εξής:
«Η TMTG δεν επιθυμεί να διεκδικήσει τα επιχειρηματικά της ζητήματα στη δημόσια σφαίρα, αλλά για την ιστορία, έχει απαντήσει άμεσα σε όλα τα ερωτήματα της Google. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Truth Social ανεξάρτητα από τις συσκευές που χρησιμοποιούν. Ανυπομονούμε να εγκρίνει η Google το Truth Social το συντομότερο δυνατό».
Η Trump Media and Technology Group έκανε την εφαρμογή διαθέσιμη για προπαραγγελία στο Android στις αρχές Αυγούστου.
Επί του παρόντος είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple.
Το YouTube της Google ανέστειλε το κανάλι του Trump, όμως οι χρήστες Android μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση στο Truth Social μέσω του ιστότοπου της πλατφόρμας.
Ο περιορισμός είναι ένα από τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του πρώην προέδρου.
Η Truth Social δημιουργήθηκε ως εναλλακτική λύση «ελεύθερης ομιλίας» στο Twitter, αφού ο Trump αποκλείστηκε από την πλατφόρμα για τα tweets του την ημέρα που εκατοντάδες υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επιβεβαιώσει τη νίκη του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του 2020.

www.bankingnews/gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης