Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Donald Trump εισάγει την εφαρμογή Truth Social για να παρακάμψει τις μεγάλες πλατφόρμες των social media

Ο Donald Trump εισάγει την εφαρμογή Truth Social για να παρακάμψει τις μεγάλες πλατφόρμες των social media

Η πρώτη μέρα λειτουργίας της νέας εφαρμογής του Trump δεν πήγε όμως καλά, καθώς οι χρήστες που εγγράφηκαν στο Truth Social έλαβαν το μήνυμα: «Λόγω της τεράστιας ζήτησης, σας βάλαμε σε λίστα αναμονής".

Σχετικά Άρθρα

Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης του Donald Trump έκανε το ντεμπούτο της τη Δευτέρα, καθώς ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει έναν συντηρητικό αντίπαλο απέναντι στο Twitter και το Facebook εν όψει μιας πιθανής προεκλογικής εκστρατείας του για να επιστρέψει ξανά στο Λευκό Οίκο.
Η νέα πλατφόρμα, Truth Social, είναι μεταξύ των brands που εισάγει η Trump Media & Technology Group, μια νέα εταιρεία media που o πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε πέρσι, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την αποκαλούμενη από την ίδιο "τυραννία της Big Tech".
Ο Trump χρησιμοποίησε εκτενώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2016 και καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, παρακάμπτοντας συχνά τα παραδοσιακά κανάλια πληροφοριών.
Αλλά το Twitter, το Facebook και το YouTube της μητρικής της Google Alphabet τον απέκλεισαν, μετά την επίθεση που έκανα υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Η Truth Social παρουσίασε κάποια τεχνικά προβλήματα κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας, που συνέπεσε με την μεγάλη αμερικανική αργία της Ημέρας των Προέδρων.
Μερικοί χρήστες δέχτηκαν μηνύματα που έγραφαν σφάλμα στην εφαρμογή ή απλά δεν ήταν σε θέση να εγγραφούν σε αυτήν.
Η Truth Social του Trump είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο App Store της Apple.
Οι χρήστες που κατάφεραν να εγγραφούν κατέληξαν σε ένα μήνυμα που τους έλεγε: "Λόγω της τεράστιας ζήτησης, σας βάλαμε στη λίστα αναμονής. Σας αγαπάμε και δεν είστε απλά άλλος ένας αριθμός για εμάς."

Δε δούλεψε καλά η νέα πλατφόρμα

Η εταιρεία του Trump, TMTG, δεν απάντησε στο ερώτημα των Financial Times σχετικά με το πόσα άτομα εγγράφηκαν στην εφαρμογή Truth Social κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της.
Εκτός από την Truth Social, το οποίο παρουσιάζει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με το Twitter, η TMTG είχε αναφέρει σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που είχε βγάλει πέρυσι ότι θα μπορεί να ξεκινήσει μια εταιρεία ψυχαγωγίας προκειμένου να ανταγωνιστεί το Netflix και τη Disney, ένα κανάλι ειδήσεων για να "χτυπήσει" το CNN και μια επιχείρηση για να ανταγωνιστεί την Amazon και την Google στο cloud computing.
Η TMTG είχε ανακοινώσει το 2020 ότι η αποστολή της ήταν να "αγωνιστεί για την προστασία και τις ελευθερίες που προβλέπονται από τη Πρώτη Τροπολογία για όλους τους Αμερικανούς, να προστατεύσει τη δημοκρατία και να υπερασπιστεί τον καπιταλισμό", όντας εταιρεία μέσων ενημέρωσης "με ρίζες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ζωντανές συνδέσεις digital streaming, τις υποδομές της πληροφορικής τεχνολογίας και πολλά άλλα".
Τον Οκτώβριο, η TMTG ανακοίνωσε συγχώνευση με την Digital World Acquisition Corp, και λίγο αργότερα ότι το κοινό σχήμα των δύο εταιρειών κατάφερε να συγκεντρώσει 1 δις δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις και χρηματοδότηση δημόσιων κεφαλαίων.
Ο Ρεπουμπλικάνος David Nunes, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα για να γίνει διευθύνων σύμβουλος της TMTG.
Οι μετοχές της DWAC έχουν κερδίσει πάνω από οκτώ φορές από τότε που ανακοινώθηκε η συγχώνευση με την TMTG.
Τον Δεκέμβριο οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκαναν έρευνα σχετικά με τις κινήσεις της εταιρείας του Trump που συνδέονταν με την DWAC και οδήγησαν σε τέτοια ύψη τη μετοχή της. Υπάρχουν κι άλλοι συντηρητικοί αντίπαλοι του Twitter, του YouTube και του Facebook στις ΗΠΑ όπως οι Parler και Gettr, αλλά δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μεγαλύτερων πλατφορμών.
Ο Trump συγκεντρώνει χρήματα και οργανώνει συγκεντρώσεις σε περιοχές προπύργια των Ρεπουμπλικάνων τους τελευταίους μήνες, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν σκοπεύει να συμμετάσχει ξανά στην προεκλογική εκστρατεία του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης