Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάχη στήθος με στήθος από Trump και Biden - Oxford Economics: Οι επενδυτές να είναι πολύ προσεκτικοί

Μάχη στήθος με στήθος από Trump και Biden - Oxford Economics: Οι επενδυτές να είναι πολύ προσεκτικοί
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι αμερικανικές εκλογές
Την προσοχή των επενδυτών ώστε να αποφύγουν το «μαστίγωμα» από τη συνεχιζόμενη σύγχυση στην αγορά, εφιστούν οι οικονομολόγοι καθώς η μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ θα συνεχιστεί για μέρες.
Ο Donald Trump και Joe Biden δίνουν μάχη στήθος με στήθος.
Έτσι ενώ πολλοί αναλυτές περίμεναν ότι ο Joe Biden θα εξασφαλίσει μια καθαρή νίκη, o υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν κατάφερε να κερδίσει πολιτείες όπου η καταμέτρηση ολοκληρώνεται πιο γρήγορα. Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουν ώστε να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και των επιστολικών ψήφων.
Ο Gregory Dacο από την Oxford Economics δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να πολύ προσεκτικοί ώστε να μην «μαστιγωθούν» καθώς οι διαφορετικές πολιτείες πιστοποιούν τα εκλογικά τους αποτελέσματα.  
«Ουσιαστικά, ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορεί να έχουμε ένα από τα πολλά σενάρια, αλλά αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα εξελιχθούν σχετικά ομαλά και δεν έχουμε παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας… τότε σε αυτό το περιβάλλον, νομίζω ότι θα έχουμε μια κλασική αντίδραση στην αγορά με βάση τις προτάσεις πολιτικής του υποψηφίου», είπε ο Daco.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι ενεργειακές μετοχές, κυρίως οι πράσινες ενεργειακές μετοχές, και αυτές που σχετίζονται με τις υποδομές, την ανάπτυξη, το εμπόριο και τη γεωργία, θα επωφεληθούν από ενδεχόμενη νίκη του Biden, ή εάν οι Δημοκρατικοί εξασφαλίσουν τη Βουλή, τη Γερουσία ή τον Λευκό Οίκο.
Στον αντίποδα, εάν ο Trump και οι Ρεπουμπλικανοί εξασφαλίσουν τη νίκη, ο Daco υποστήριξε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν να δουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τραπεζικό τομέα, τις αμυντικές μετοχές, τις φαρμακευτικές και τη βιοτεχνολογία.
«Πρόκειται για κλάδους όπου οι κανονισμοί θα είναι λιγότεροι με τον Trump παρά με τον Biden» δήλωσε ο Daco.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης