Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γάλλοι συρρέουν μαζικά για αγορά καυσόξυλων λόγω της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Οι Γάλλοι συρρέουν μαζικά για αγορά καυσόξυλων λόγω της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος
Οι πελάτες θέλουν να λάβουν την παραγγελία τους το συντομότερο δυνατό.

Πολλοί Γάλλοι, αποφάσισαν να θερμάνουν τα σπίτια τους με ξύλα αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με το France info επειδή βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, οι επιχειρήσεις παραγωγής ξύλου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ροή των παραγγελιών και οι πωλήσεις ξυλόσομπων αυξήθηκαν κατά μιάμιση φορά κατά τη διάρκεια του έτους.
Όπως λέει υπεύθυνος καταστήματος καυσόξυλων: Οι παραγγελίες παραδίδονται προς το παρόν με καθυστέρηση. Μεταξύ της παραγωγής καυσόξυλων και της παράδοσής τους, η καθυστέρηση είναι δυόμισι μήνες.

Δημοσιογράφος: Και αυτό δεν έχει ξαναγίνει;

Επιχειρηματίας: Όχι. Συνήθως την άνοιξη αποθηκεύουμε εμπορεύματα για το χειμώνα. Και φέτος, όλα τα αποθέματα που φτιάξαμε, τα στείλαμε σε πελάτες την άνοιξη.
Η ροή των παραγγελιών είναι αρκετά μεγάλη, επομένως παραδίδουμε καυσόξυλα στους πελάτες καθώς τα κόβουμε.

Εδώ και δύο χρόνια, η τιμή ανά κυβικό μέτρο καυσόξυλων αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 20 τοις εκατό. Εδώ κοστίζει 85 ευρώ – 10 ευρώ παραπάνω από πέρυσι.
Αλλά αυτή η τιμή εξακολουθεί να επιτρέπει στο ξύλο να παραμείνει ένα λιγότερο ακριβό καύσιμο σε σύγκριση με το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.
Με τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να εκτοξεύονται, η τάση προς τα καυσόξυλα είναι απίθανο να επιβραδυνθεί. Το 2021, οι πωλήσεις σε φούρνους αυξήθηκαν κατά 50%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης