Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vitrenko (Naftogaz): Οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν τον πιο ψυχρό χειμώνα εδώ και δεκαετίες

Vitrenko (Naftogaz): Οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν τον πιο ψυχρό χειμώνα εδώ και δεκαετίες
Να προμηθευτούν ζεστά ρούχα, οι θερμοκρασίες στα σπίτια στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου τόνισε ο επικεφαλής της Naftogaz
Σχετικά Άρθρα

Μια ακόμα δραματική προειδοποίηση ενόψει του επερχόμενου χειμώνα απευθύνει στους Ουκρανούς ο Yurii Vitrenko, επικεφαλής της ουκρανικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Naftogaz.
Σε δηλώσεις του ο Vitrenko υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να προετοιμάζονται για τον πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, υπό τον φόβο ελλείψεων στην ηλεκτρική ενέργεια.
Όπως είπε, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό των σπιτιών θα είναι τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα από το συνηθισμένο, στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, καθώς σε αυτήν την θερμοκρασία θα ρυθμιστούν οι θερμοστάτες στα κεντρικά συστήματα θέρμανσης της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να διασφαλίσουν ότι θα έχουν ζεστά ρούχα καθώς οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν κατακόρυφα.
«Χωρίς τη δυτική οικονομική βοήθεια, θα έχουμε έλλειψη αερίου και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας» υποστήριξε ο Vitrenko, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο εκτεταμένων blackout σε μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας χωρίς την εισαγωγή φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης