Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η νέα αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία δεν θα ανακόψει τους Ρώσους που προελαύνουν

Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η νέα αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία δεν θα ανακόψει τους Ρώσους που προελαύνουν
«Ο Jake Sullivan είπε ότι αναμένει ακόμα «ρωσικές επιτυχίες» στην πρώτη γραμμή «την επόμενη περίοδο», παρά το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα», αναφέρουν οι Financial Times
Η βοήθεια προς την Ουκρανία που εγκρίθηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη Ρωσία να επιτύχει μεγάλες νίκες στο μέτωπο, παραδέχθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Jake Sullivan στην βρετανική εφημερίδα Financial Times.
«Ο Jake Sullivan είπε ότι αναμένει ακόμα «ρωσικές επιτυχίες» στην πρώτη γραμμή «την επόμενη περίοδο», παρά το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα», αναφέρουν οι Financial Times.
Την ίδια στιγμή, ο Jake Sullivan είπε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να προχωρήσει στην επίθεση το 2025.
Όπως σημειώνουν οι Financial Times αυτά τα λόγια του Jake Sullivan καταδεικνύουν πώς βλέπει ο Λευκός Οίκος την εξέλιξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία εάν ο Biden κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Οποιαδήποτε νέα ουκρανική επίθεση το 2025 θα εξαρτηθεί από την αυξημένη χρηματοδότηση του Κογκρέσου και την έγκριση του Λευκού Οίκου, όμως ο Trump, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, είναι δύσπιστος σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία και έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση και να πιέσει για μια διευθέτηση. μέσω διαπραγματεύσεων», αναφέρουν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης