Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goncharenko (Ουκρανός βουλευτής): Η Ουκρανία θα ζητήσει την βοήθεια στρατευμάτων από την Δύση λόγω έλλειψης στρατιωτών

Goncharenko (Ουκρανός βουλευτής): Η Ουκρανία θα ζητήσει την βοήθεια στρατευμάτων από την Δύση λόγω έλλειψης στρατιωτών
«Αν η κατάσταση στο μέτωπο μας δείξει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την Ρωσία του Putin τότε, ναι, πιστεύω ότι είναι απολύτως πιθανό να ζητήσουμε στρατεύματα» δήλωσε ο Alexey Goncharenko
Η Ουκρανία μπορεί να ζητήσει να σταλούν ευρωπαϊκά στρατεύματα εάν δεν έχει αρκετές δικές της δυνάμεις στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανίας Alexey Goncharenko στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Αν η κατάσταση στο μέτωπο μας δείξει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την Ρωσία του Putin τότε, ναι, πιστεύω ότι είναι απολύτως πιθανό να ζητήσουμε στρατεύματα» δήλωσε ο Alexey Goncharenko.
Πρόσφατα ο Macron, σε συνέντευξή του στον Economist, είπε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή και εάν το ζητήσει και επίσημα η Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές χώρες της ΕΕ» συμφώνησαν με την Γαλλία για αυτό το θέμα.
Η Ρωσία σημείωσε αργότερα ότι δίνει προσοχή στα λόγια του Macron ότι το θέμα της αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία συζητήθηκε στην Ευρώπη και η θέση του για την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία είναι επίσης γνωστή.
Ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στην διάσκεψη του Παρισιού για την Ουκρανία διατηρούν «μια αρκετά νηφάλια εκτίμηση των πιθανών κινδύνων μιας τέτοιας ενέργειας και του πιθανού κινδύνου άμεσης εμπλοκής σε μια καυτή σύγκρουση» και αυτό «δεν είναι προς το συμφέρον τους, πρέπει να το γνωρίζουν αυτό», ανέφεραν οι ρώσοι.
Ο Putin προειδοποίησε ότι η είσοδος ενός ευρωπαϊκού σώματος στη Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης με κανέναν τρόπο και θα οδηγήσει μόνο σε τρομερές συνέπειες για την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Putin είπε ότι η Ρωσία δεν θα έχει κόκκινες γραμμές έναντι των κρατών που θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης