Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στενό της Ταϊβάν δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ - Τα πρώτα μετά την επίσκεψη Pelosi στην Ταϊπέι

Στο στενό της Ταϊβάν δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ - Τα πρώτα μετά την επίσκεψη Pelosi στην Ταϊπέι
Τη διέλευση πραγματοποιούν δύο καταδρομικά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το Chancellorsville και το Antietam
Σχετικά Άρθρα

Δυο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πλέουν στα διεθνή ύδατα στο στενό της Ταϊβάν, διεξάγοντας την πρώτη διέλευση μετά την κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα που πυροδότησε η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ν. Pelosi στην Ταϊπέι στις αρχές Αυγούστου.
Όπως έκανε γνωστό το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, τα πυραυλοφόρα καταδρομικά USS Antietam και USS Chancellorsville διεξάγουν «διέλευση ρουτίνας από το Στενό της Ταϊβάν» σήμερα, Κυριακή 28/7, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Πρόκειται για διελεύσεις που συνήθως ολοκληρώνονται σε 8 - 12 ώρες και παρακολουθούνται στενά από τον κινεζικό στρατό.
Πάντως, τα τελευταία χρόνια αμερικανικά πολεμικά, αλλά και σκάφη κρατών-συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, διαπλέουν τακτικά το στενό, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου.
Σημειώνεται ότι η Κίνα εξέλαβε ως πρόκληση και επέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις την επίσκεψη της Ν. Pelosi στην Ταϊβάν, και αντέδρασε διεξάγοντας τα μεγαλύτερα στην ιστορία στρατιωτικά γυμνάσια στο Στενό της Ταϊβάν και επιβάλλοντας εμπορικές κυρώσεις στη νήσο.
Η Κίνα θεωρεί τη νήσο των περίπου 23 εκατ. κατοίκων, με δική της, αυτόνομη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.
Από την πλευρά της, η Ταϊβάν παραμένει αυτόνομη από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου.

Τα παρακολουθεί ο κινεζικός στρατός

Παρακολουθεί ο κινεζικός στρατός τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που διαπλέουν το Στενό της Ταϊβάν, διατηρώντας υψηλό επίπεδο συναγερμού και είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις, όπως ανακοίνωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης