Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ: Οσμή σκανδάλου στην επίσκεψη Pelosi στην Ταϊβάν – Η παρουσία του γιού της και οι υπόγειες σχέσεις με την Κίνα

Σάλος στις ΗΠΑ: Οσμή σκανδάλου στην επίσκεψη Pelosi στην Ταϊβάν – Η παρουσία του γιού της και οι υπόγειες σχέσεις με την Κίνα
Οι αδιαφανείς σχέσεις της οικογένειας Pelosi με τον τεχνολογικό κλάδο και η συμμεχοχή του Pelosi Jr σε τεχνολογική εταιρεία της Κίνας - Οι ανησυχίες της Ταϊβάν...
Σχετικά Άρθρα

Ο γιος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής σε κινεζική τεχνολογική εταιρεία της οποίας το ανώτερο στέλεχος συνελήφθη σε έρευνα για απάτη, σύμφωνα με την DailyMail.com, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη μυστική επίσκεψή του στην Ταϊβάν με τη μητέρα του.
Ο 53χρονος Paul Pelosi Jr δεν αποκάλυψε δημόσια την εμπλοκή του πριν συνοδεύσει τη μητέρα του στο ταξίδι στην Ταϊβάν που χρηματοδοτήθηκε από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Ο Pelosi δεν είναι μόνο ένας σημαντικός επενδυτής στην Borqs, ένας παίκτης στον κινεζικό τομέα του «Διαδικτύου των πραγμάτων» (Internet of Things) και του 5G, αλλά έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος της εταιρείας, ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με 700.000 μετοχές στην εταιρεία, οπότε και το μερίδιο του ξεπερνά ξεπέρασαν μόνο ο διευθύνων σύμβουλος Pat Sek Yuen Chan.

Τα ερωτήματα


Όταν έμαθαν ότι ο Pelosi Jr. βρισκόταν μαζί με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην οποίας ηγείτο η μητέρα του, αρκετοί πολιτικοί της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της επιτροπής χρηματοοικονομικής εποπτείας του νησιού, Tseng Ming-chung, ζήτησαν να μάθουν εάν το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του νησιού είχε οικονομική σχέση με την οικογένεια Pelosi και αν η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi αφορούσε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ο Pelocy jr δεν περιλαμβανόταν ως ep;ishmo μέλος της αντιπροσωπείας και δεν είχε καμία κυβερνητική θέση ή άλλη επίσημη αποστολή να εκτελέσει.
Δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο ρόλος του στην εταιρεία..
Και εκεί αρχίζουν οι υποψίες για σκανδαλα…

Το λίθιο για τους μικροεπεξεργαστές 

Επιπλέον, ο Pelosi Jr. διορίστηκε στα διοικητικά συμβούλια δύο εταιρειών εξόρυξης λιθίου το 2020 και το 2021.
Οι διορισμοί του έχουν προσελκύσει νέο έλεγχο μετά την επίσκεψή του στην Ταϊβάν, μια πρωτεύουσα εξόρυξης του λιθίου.
Ο ρόλος του περιλαμβάνει το έργο «να αναπτύσσει σχέσεις μεταξύ της Altair και πιθανών στρατηγικών εταίρων στις διάφορες βιομηχανίες που ενδιαφέρονται για επέκτασητ των δραστηριοτήτων τους», σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε εκείνη την εποχή.
2022-08-13_23-15-00.jpg
Οι σχέσεις της οικογένειας με την Big Tech

Υπενθυμίζουμε ότι η Pelosi και ο σύζυγός της έχουν κατηγορηθεί για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με τις συναλλαγές του Paul Pelosi Sr. στους τεχνολογικούς γίγαντες Apple, Amazon και Alphabet τον περασμένο μήνα, οι οποίες απέφεραν εκατομμύρια κέρδη στην οικογένεια.
Ενώ η πρόεδρος της Βουλής κερδίζει 223.500 δολάρια ετησίως στον κυβερνητικό της ρόλο, η καθαρή περιουσία της εκτιμάται σε 252 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις δικές της αναφορές στην Εφορία.
Θα μπορούσε κανείς δει εδώ ένα μοτίβο μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος των οποίων οι απόγονοι εμφανίζονται εξπέρ στο να ανακαλύπτουν προσοδοφόρες θέσεις σε ξένες εταιρείες ενώ οι γονείς τους «διαχειρίζονται» τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης