Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυτική υποκρισία: «200 χιλ. άνθρωποι θα πεθάνουν» - Η προπαγάνδα πυρηνικού πολέμου για να κρύψουν την οικονομική κρίση

Δυτική υποκρισία: «200 χιλ. άνθρωποι θα πεθάνουν» - Η προπαγάνδα πυρηνικού πολέμου για να κρύψουν την οικονομική κρίση
Εν τω μεταξύ, το The Hill προβλέπει έναν «θανατηφόρο χειμώνα» για τους Ευρωπαίους λόγω των πειραμάτων με την πράσινη ενέργεια και τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες
Σχετικά Άρθρα

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εκφοβίζουν τους ανθρώπους με έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία.
Κάποιοι συμβουλεύουν τους πολίτες να προσευχηθούν, άλλοι απαιτούν αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού και άλλοι απαιτούν περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ προσπαθούν έτσι να ξεφύγουν από την ευθύνη για τα δικά τους επιθετικά σχέδια και αποτυχίες στην οικονομία.

Τελευταίο επιχείρημα

Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει τα λόγια του αξιωματικού του βρετανικού στρατού Carney - ο οποίος συμβούλεψε τους συναδέλφους του να αποχαιρετήσουν τις οικογένειές τους, καθώς σύντομα θα σταλούν στο μέτωπο.
Επιπλέον, ζήτησε να ενημερωθούν σχετικά οι ιερείς και οι κοινωνικές υπηρεσίες ώστε να στηρίξουν τους εγκαταλειμμένους γονείς, συζύγους και παιδιά.
Η Βρετανία είναι έτοιμη να αντισταθεί σε «κάθε επιθετικότητα», λέει ο Carney.

Στρατιωτική εκπαίδευση Ουκρανών από ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται επίσης να εγκαταστήσει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μία από τις χώρες που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell.
Επιπλέον, υπενθύμισε, η Πολωνία, η Τσεχία και η Γαλλία προετοιμάζουν ήδη Ουκρανούς στρατιώτες.
Ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson προτείνει στην Ευρώπη να στέλνει 10.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες κάθε τέσσερις μήνες.
Την ίδια στιγμή, Βρετανοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν το εντυπωσιακό οπλοστάσιο τακτικών πυρηνικών όπλων της Μόσχας.
Ο στρατιωτικός ειδικός Wesley Culp σημείωσε ότι τέτοια πυρομαχικά κάνουν τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ νευρικούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές χαμηλής απόδοσης από τη θάλασσα, τον αέρα και τη γη.
Με τη σειρά της, η αμερικανική έκδοση του The Hill ισχυρίζεται ότι η Μόσχα έχει επίγνωση του κενού στο αμερικανικό πυρηνικό δόγμα.
Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον έχει αρκετές βόμβες και πυραύλους, αλλά οι αποθήκες και τα αεροσκάφη μεταφοράς παραμένουν ευάλωτα. Ταυτόχρονα, υπάρχει σχεδόν πάντα μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της παραγγελίας και της εκτέλεσής της.
Η Hill προτείνει στις αρχές των ΗΠΑ να αναπτύξουν μια νέα γενιά πυραύλων κρουζ μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς με πυρηνικό άκρο, κάτι που μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει οι πρόεδροι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Biden.
Οι εκπρόσωποι της Μόσχας αρνούνται με κάθε δυνατό τρόπο σχέδια για χρήση πυρηνικών όπλων και επίθεση σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, η χρήση πυρηνικών όπλων είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξη του κράτους. Επομένως, εάν κανείς δεν επιτεθεί πρώτος, τότε δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε.

Τέλος θέρμανσης

Εν τω μεταξύ, το κύριο πρόβλημα των δυτικών χωρών σήμερα δεν είναι καθόλου ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά η οικονομική κρίση.
Στη Βαλτική, ο πληθωρισμός είναι πάνω από 20 τοις εκατό, στην Τσεχική Δημοκρατία - πάνω από 17, στην Πολωνία - περίπου 14, στο Ηνωμένο Βασίλειο - δέκα, στη Γερμανία και τις ΗΠΑ - περίπου οκτώ.
Ρεκόρ για τα τελευταία 40-50 χρόνια.
Την κατάσταση επιδεινώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου, που στο τέλος Αυγούστου ξεπέρασαν τις τρεις χιλιάδες δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.
Το τελευταίο άλμα οφείλεται στη δήλωση της Gazprom για την αναστολή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.
Ταυτόχρονα, στο μέλλον, οι Ευρωπαίοι, ακολουθώντας τον πόλεμο των κυρώσεων, σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως το καύσιμο από τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, το The Hill προβλέπει έναν «θανατηφόρο χειμώνα» για τους Ευρωπαίους λόγω των πειραμάτων με την πράσινη ενέργεια και τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της δημοσίευσης, περίπου 200 χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν από το κρύο.
Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 28.000 θα παγώσουν μέχρι θανάτου.
Στα μέσα Αυγούστου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος Habeck προειδοποίησε τους συμπολίτες ότι τα δημόσια κτίρια θα θερμαίνονται στους 19 βαθμούς το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Γενικά, για να αποφύγουν καταστροφικά προβλήματα, οι Γερμανοί θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 20%.
Για να ελαχιστοποιήσει το κόστος, ο Γερμανός καγκελάριος  Scholz θέλει να διαπραγματευτεί με τον Καναδά για την προμήθεια ενεργειακών πόρων - όχι φυσικού αερίου, αλλά υδρογόνου.

Η υποκρισία της Δύσης 

Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από το RIA Novosti πιστεύουν ότι κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προετοιμάζει πυρηνική επίθεση εναντίον οποιουδήποτε, οι ηγέτες των δυτικών χωρών προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του πληθυσμού από εσωτερικά προβλήματα και να δικαιολογήσουν τα δικά τους επιθετικά σχέδια.
"Οι Ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν πάντα ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, αλλά οι δυτικοί πολιτικοί αναφέρονται συνέχεια σε τέτοιες απειλές", λέει ο πολιτικός αναλυτής Alexei Mukhin.
Ως αποτέλεσμα, ο στρατός το μπλοκ άρχισε να διογκώνεται».
Αν κοιτάξετε τη δομή των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, είναι εύκολο να δείτε ότι οι Αμερικανοί ποντάρουν στο πρώτο αφοπλιστικό χτύπημα, τονίζει ο Βλαντιμίρ Εβσέεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου CIS.
Επιπλέον, η απειλή απλώνεται τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα: η Ουάσιγκτον πρόκειται να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια για το αυστραλιανό ναυτικό.

"Αλλά η Μόσχα εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως η κύρια απειλή για την ανθρωπότητα.
Λόγω της εικόνας ενός εξωτερικού εχθρού, οι δυτικές αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν τη σταθερότητα μέσα τους.
Υπάρχουν πολλά λάθη, όσο πιο βαθιά είναι, τόσο ισχυρότερη θα πρέπει να είναι η απειλή. Ως εκ τούτου, τα ρωσοφοβικά συναισθήματα αναζωπυρώνονται στην κοινωνία», εξηγεί ο Evseev.
Από όλα τα προβλήματα, η οικονομική κρίση έχει γίνει το πιο προσβλητικό για τις δυτικές χώρες: μέχρι πρόσφατα, πίστευαν ότι η Ρωσία αντιπροσωπεύει μόνο το δύο τοις εκατό της παγκόσμιας οικονομίας και μπορεί απλώς να «απομονωθεί».
"Οι συνέπειες των κυρώσεων διέλυσαν αυτήν την ψευδαίσθηση.
Αντίθετα, εμφανίστηκε ένα νέο παραμύθι ότι η Μόσχα απειλεί ολόκληρο τον κόσμο. Αν όμως η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες συνεχίσουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει ο κίνδυνος να πάψει να είναι ο πυρηνικός πόλεμος. ιστορία τρόμου», επισημαίνει ο Mukhin.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης