Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόρρητα έγγραφα που φτάνουν έως και τον Πρόεδρο της Γαλλίας ανακάλυψε το FBI στην οικία του Trump

Απόρρητα έγγραφα που φτάνουν έως και τον Πρόεδρο της Γαλλίας ανακάλυψε το FBI στην οικία του Trump
H WSJ κατηγορεί τον Trump ότι πήρε απόρρητα έγγραφα σχετικά με πυρηνικά όπλα, εκείνος απαντά ότι τα «φύτεψε» το FBI
Σχετικά Άρθρα

H Wall Street Journal αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι κατά την έφοδο που πραγματοποίησε στην κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, το FBI «αφαίρεσε 11 ομάδες απόρρητων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που έφεραν την επισήμανση "άκρως απόρρητο" και επιτρέπονταν να είναι διαθέσιμα μόνο μέσα σε συγκεκριμένες κρατικές εγκαταστάσεις».
Οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 μεγάλες κούτες  με αντικείμενα, φωτογραφίες, ένα χειρόγραφο σημείωμα και το διάταγμα για τη χορήγηση επιείκειας προς τον σύμμαχο του κ. Trump Roger Stone καθώς και άλλα έγγραφα που καταγράφονται σε μια λίστα τριών σελίδων.
Η λίστα αυτή περιλαμβάνει κι ένα έγγραφο με πληροφορίες για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας».
Ο κατάλογος των εγγράφων που το FBI πήρε απο την έπαυλη του Trump περιλαμβάνει, κατά την ομοσπονδιακή υπηρεσία, τέσσερις σειρές «άκρως απόρρητων» εγγράφων, τρεις σειρές «απόρρητων εγγράφων» και τρεις σειρές «εμπιστευτικών εγγράφων».
Με βάση τον υπότιτλο της εφημερίδας, οι σύμμαχοι του Trump επέμεναν στον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων από τον πρώην πρόεδρο.

Washington Post: Το FBI έψαχνε έγγραφα συνδεόμενα με πυρηνικά όπλα

Την προηγούμενη μέρα η Washington Post είχε αναφέρει ότι στόχος της επιδρομής του FBI στην κατοικία του Trump ήταν να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα.
Ο ίδιος ο Donald Trump, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το δημοσίευμα της WSJ ότι πήρε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα ως «φάρσα» και το συνέκρινε με τη χρήση του απαξιωμένου «Φάκελου Steele» από το FBI - μια διαβόητη κατασκευή που χρησιμοποιήθηκε πριν και μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2016 κατά του Trump, προκειμένου να τον δυσφημίσει ως «όργανο της Ρωσίας».
«Το θέμα των πυρηνικών όπλων είναι φάρσα, όπως ακριβώς ήταν η Ρωσία», έγραψε ο Trump στο Truth Social, προσθέτοντας ότι «τα ίδια πονηρά άτομα εμπλέκονται».

Η αντίδραση του Trump

«Γιατί το FBI δεν επέτρεψε όσο έψαχνε το Mar-a-Lago να είναι παρών ο δικηγόρος μας ή άλλοι: Τους έβαλε να περιμένουν έξω στη ζέστη, δεν τους άφησε ούτε να πλησιάσουν», είπε.
Παράλληλα ο Trump ζήτηση την «άμεση αποδέσμευση» υλικών που σχετίζονται με την επιδρομή τoυ FBI στην κατοικία του.
«Όχι μόνο δεν θα αντιταχθώ στη δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την αντιαμερικανική, αδικαιολόγητη και περιττή επιδρομή και διάρρηξη στο σπίτι μου στο Παλμ Μπιτς, αλλά προχωρώ ένα βήμα παραπέρα ενθαρρύνοντας την άμεση δημοσίευση τους, pαρόλο που έχουν συνταχθεί από ριζοσπάστες αριστερούς Δημοκρατικούς και πιθανούς μελλοντικούς πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι έχουν ισχυρό συμφέρον να μου επιτεθούν, όπως έκαναν τα τελευταία 6 χρόνια…», έγραψε ο Trump σε ανάρτησή στο Truth Social.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης