Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Siemens Energy θα καταγράψει καθαρή ζημία 560 εκατ. ευρώ το 2021 - Θα πληρώσει το κόστος της ρήξης με τη Ρωσία

Η Siemens Energy θα καταγράψει καθαρή ζημία 560 εκατ. ευρώ το 2021 - Θα πληρώσει το κόστος της ρήξης με τη Ρωσία
Πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι καθαρές ζημιές του έτους 2021 από ότι εκτιμούσε έως τώρα, ανέφερε η Siemens Energy
Σχετικά Άρθρα

Η Siemens Energy, που κατασκευάζει εξοπλισμό για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προειδοποίησε ότι θα καταγράψει ζημιές μεγαλύτερες των αναμενόμενων το 2022, ως συνέπεια πρόσθετης απώλειας περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία.
Η εταιρεία, που μεταξύ των άλλων συντηρεί τους στροβίλους του σταθμού συμπίεσης Nord Stream 1 Portovaya, ανακοίνωσε ότι η καθαρή της ζημία θα ξεπεράσει τελικά τα 560 εκατομμύρια ευρώ το 2021.
Η Siemens Energy, η οποία αποσχίστηκε από τη Siemens το 2022 και κατέχει την πλειοψηφία στην κατασκευάστρια ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το 2022 περίμενε ζημιές αλλά χαμηλές.
Ο όμιλος νωρίτερα αυτό το έτος δήλωσε ότι θα σταματήσει κάθε νέα δραστηριότητα στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις της εκεί αντιπροσωπεύουν χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό των συνολικών εσόδων της, ύψους 28,48 δισ. ευρώ.
Η Siemens Energy έχει ανακοινώσει επίσης προ δύο εβδομάδων ότι θα δώσει κεφαλαιακή ένεση ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων ευρώ στη θυατρική της Siemens Gamesa, παίρνοντας και το υπόλοιπο 33% της εταιρείας που δεν κατέχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης