Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κίνδυνος ελλείψεων σε τρόφιμα και καύσιμα από την απεργία στους σιδηρόδρομους

Βρετανία: Κίνδυνος ελλείψεων σε τρόφιμα και καύσιμα από την απεργία στους σιδηρόδρομους
Η εκτίναξη του κόστους ζωής και οι μισθολογικές αυξήσεις
Σχετικά Άρθρα

Η επιχειρηματική κοινότητα προετοιμάζεται για μια πιθανή μεγάλη απεργία στους βρετανικούς σιδηροδρόμους με σχέδια έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ττου Reuters το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
Πίσω από την απεργία είναι η διαμάχη γύρω από τις αμοιβές, τις απολύσεις και τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Υπάρχει φόβος ότι μια στάση εργασίας θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στις εμπορευματικές μεταφορές και στον εφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα.
Μέχρι την Τρίτη, το συνδικάτο RMT συμβουλεύεται συνολικά 40.000 υπαλλήλους της National Rail, η οποία είναι υπεύθυνη για το σύνολο της σιδηροδρομικής υποδομής, καθώς και 15 παρόχους σιδηροδρομικών υπηρεσιών

Αυξήσεις μισθών

. Το αποτέλεσμα αναμένεται την Τετάρτη  25/5 και η απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο.
Τα συνδικάτα απειλούν με...  θερμό καλοκαίρι αν δεν αυξηθούν οι μισθοί.
Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps σχεδιάζει συνάντηση κρίσης με τον πρωθυπουργό Boris Johnson και τον υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι Times το Σάββατο. Είναι πιθανόν να δοθεί προτεραιότητα στις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες.
Η Rail Delivery Group, μια οργάνωση εργοδοτών, τόνισε ότι οι εταιρείες βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. "Κανείς δεν κερδίζει αν διακοπούν οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες", τόνισε η ένωση.

Υπηρεσίες

"Η ηγεσία της RMT θα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή την επιζήμια αβεβαιότητα".
Ωστόσο, δήλωσε ότι ο κλάδος προετοιμάζεται για έκτακτες ανάγκες και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της RMT Mick Lynch υπερασπίστηκε τη δράση.

Τα αιτήματα 

«Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν να αντιμετωπίσουν το πάγωμα των μισθών τους, την προοπτική απώλειας θέσεων εργασίας και επανειλημμένες επιθέσεις στις συνθήκες εργασίας τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT).
Επεσήμανε την εκτίναξη του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων στα ύψη.
Επιπλέον, η απώλεια 2.500 κρίσιμων για την ασφάλεια θέσεων εργασίας στο Network Rail αποτελεί σημαντική απειλή και καθιστά τα ατυχήματα πιο πιθανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης