Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Μας επιβάλλετε παλαβές κυρώσεις και μας ζητάτε να διασφαλίσουμε τα τρόφιμα – Δεν πάει έτσι

Medvedev (Ρωσία): Μας επιβάλλετε παλαβές κυρώσεις και μας ζητάτε να διασφαλίσουμε τα τρόφιμα – Δεν πάει έτσι
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της είπε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Τα πυρά του πρώην προέδρου της Ρωσίας και νυν αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev προκάλεσαν οι κατηγορίες του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Anthony Blinken, ο οποίος κάλεσε τη Ρωσία να βάλει τέλος στο μπλόκο των ουκρανικών λιμανιών, προκειμένου να εξαχθούν οι δεκάδες εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που έχουν εγκλωβιστεί και να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Ο Blinken κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θέτει υπό ομηρία «τον εφοδιασμό με τρόφιμα εκατομμυρίων Ουκρανών και εκατομμυρίων άλλων στον κόσμο», κατηγορία που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Medvedev.
«Η χώρα μας είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, όμως αναμένει επίσης τη συμβολή των εμπορικών της εταίρων.
Αλλιώς δεν έχει λογική: από τη μια, μας έχουν επιβάλει παλαβές κυρώσεις, από την άλλη, απαιτούν να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό με τρόφιμα.
Δεν πάει έτσι, δεν είμαστε ηλίθιοι» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος έσπευσε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα προς τη Δύση.

Μην ανακατεύεστε…

«Οι χώρες που εισάγουν το σιτάρι και άλλα προϊόντα διατροφής από εμάς, θα βιώσουν πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές χωρίς τις προμήθειες από τη Ρωσία.
Στα ευρωπαϊκά και στα άλλα χωράφια, χωρίς τα λιπάσματα μας, θα αναπτυχθούν μόνο ζουμερά ζιζάνια» ανέφερε ο Medvedev, επισημαίνοντας πως έχουμε την ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι οι άλλες χώρες έχουν τρόφιμα και ότι δεν θα συμβεί επισιτιστική κρίση.
«Απλά μην ανακατεύεστε στις δουλειές μας» είπε ο Medvedev.
Σημειώνεται πως η Ρωσία και η Ουκρανία εγγυώνται το 30% του παγκόσμιου εφοδιασμού με τρόφιμα.
Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι έχει μετατρέψει την επισιτιστική κρίση σε «όπλο», με τη Μόσχα να απαντά πως οι Δυτικοί θέλουν να φορτώσουν στη Ρωσία όλα τα προβλήματα στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης