Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Guterres (ΟΗΕ): Η επισιτιστική κρίση μπορεί να διαρκέσει για χρόνια

Προειδοποίηση Guterres (ΟΗΕ): Η επισιτιστική κρίση μπορεί να διαρκέσει για χρόνια
Έκκληση στη Ρωσία να σταματήσει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η επισιτιστική κρίση μπορεί να διαρκέσει για χρόνια προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να σταματήσει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών έτσι ώστε να εξαχθούν οι δεκάδες τόνοι σιτηρών.
«Οι ελλείψεις τροφίμων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να προκαλέσουν υποσιτισμό, μαζική πείνα και λιμό σε μια κρίση που θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να άρει τον αποκλεισμό της στη Μαύρη Θάλασσα που εμποδίζει τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.
Όπως είπε ο Guterres, έχει τεράστια σημασία να μπορέσουν να εξαχθούν τα σιτηρά, άλλα τρόφιμα και λιπάσματα που παράγουν η Ουκρανία, η Ρωσία και η Λευκορωσία.
«Σε διαφορετική περίπτωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να ρίξει εκατομμύρια ανθρώπους στη διατροφική ανασφάλεια» είπε ο Guterres, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΗΕ, βάσει των οποίων η εξάπλωση της πείνας ήδη σημείωνε ρεκόρ σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
«Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οξεία διατροφική ανασφάλεια διπλασιάστηκε, από τα 135 εκατομμύρια προτού ξεσπάσει η πανδημία στα 276 εκατομμύρια σήμερα» επισήμανε ο Guterres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης