Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στις αγορές, υπό τον φόβο του πληθωρισμού - Ο DAX -1,7%, τα futures της Wall -1%

Τριγμοί στις αγορές, υπό τον φόβο του πληθωρισμού - Ο DAX -1,7%, τα futures της Wall -1%
Tα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 1%
Σχετικά Άρθρα
Ο φόβος για τις συνέπειες της έκρηξης του πληθωρισμού και την επιθετική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, σκιάζει τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και το sell off στη Wall Street.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX υποχωρεί 1,7% στις 13.786 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,6% στις 7.312 μονάδες.
Στις 6.242 μονάδες στο -1,7% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με πτώση 1,15% στις 23.808  μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 1,4% στις 8.368 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 1%.
Νευρικότητα επικρατεί στις τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,3% στα 106,78 δολ. το βαρέλι και το brent στα 109,31 δολ. το βαρέλι, με άνοδο 0,2%.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχωρεί, με το ολλανδικό TTF στο -1,63% και τα 93,015 ευρώ.
Βαριές απώλειες κατέγραψαν και οι αγορές της Ασίας, με τον Asia Dow να υποχωρεί 2% και τον Nikkei 225 στο Τόκιο να κλείνει με πτώση 1,9% στις 26.402 μονάδες.

Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η Ευρωζώνη κατέγραψε έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια.
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε σε 1,57 δισ. ευρώ, από το πλεόνασμα των 15,73 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα στοιχεία.


Sell off στη Wall Street

Ισχυρή πτώση σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 18 Μαΐου, με τους λιανοπωλητές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, που αναμένεται οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες και ραγδαία πτώση στη ζήτηση.
Εν προκειμένω, έντονο προβληματισμό προκάλεσαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Target… 
«Είναι σαφές ότι το κόστος μεταφοράς έχει σημασία και επηρεάζει [μερικές από] τις μεγαλύτερες εταιρείες», δήλωσε ο Kim Forrest, ιδρυτής της Bokeh Capital.
Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα παραπάνω, ο φόβος ενός πολέμου διαρκείας στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική κρίση, η κλιμάκωση της έντασης λόγω εισόδου στο ΝΑΤΟ και άλλων χωρών επιδρούν αρνητικά στις διεθνείς αγορές. 
 
 
αφδσφδσφσαδ.JPG

Προειδοποίηση - σοκ από την Guggenheim

Η υπερβολικά επιθετική Fed μπορεί να προκαλέσει «οικονομικό ατύχημα» προειδοποιεί η Guggenheim που εκτιμάει ότι ο κίνδυνος ύφεσης στις οικονομίες έχει αυξηθεί.
Επίσης προβλέπει ότι η πτώση στα χρηματιστήρια θα συνεχιστεί και μέχρι το τέλος του 2022 θα δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης