Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Crypto: Συνεχίζεται το φιάσκο με το Luna - Προσφεύγουν νομικά οι κατεστραμμένοι επενδυτές

Crypto: Συνεχίζεται το φιάσκο με το Luna - Προσφεύγουν νομικά οι κατεστραμμένοι επενδυτές
Δεν έχει τέλος το φιάσκο με την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων Luna και Terra
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχει τέλος το φιάσκο με την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων Luna και Terra, καθώς οι επενδυτές θα προσφύγουν ομαδικά εναντίον του Do Kwon, συνιδρυτή της Terraform Labs, η οποία ανέπτυξε εν μέσω σκανδάλων τα εν λόγω κρυπτονομίσματα.
Η LKB & Partners, μια δικηγορική εταιρεία με έδρα τη Σεούλ, τον μήνυσε και κατέθεσε αίτηση για προσωρινή κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του, την Πέμπτη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την πρόσφατη συντριβή των δύο νομισμάτων, οι αξίες των οποίων έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα, σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα.
Μια ομάδα 1.700 θυμάτων του φιάσκου μοιράζεται ετοιμάζεται επίσης να μηνύσει τον Kwon και τον Shin Hyun-sung, πιο γνωστό με το αγγλικό του όνομα, Daniel Shin, τον συνιδρυτή της εταιρείας.
Το Luna ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στον κόσμο και η πτώση του, μαζί με το Terra, προκάλεσε χάος σε όλο το φάσμα των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, με το bitcoin να χάνει περίπου το ένα τέταρτο της αξίας του μεταξύ 9 και 12 Μαΐου.
Αξίας σχεδόν 100 δολ. στα τέλη Απριλίου, το Luna διαπραγματεύεται τώρα κοντά στο μηδέν - τόσο χαμηλά που συνωστίζονται οι κερδοσκόποι που στοιχηματίζουν ότι σε μία θεαματική ανάκαμψη, με κάποιους να πιστεύουν ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο για να αφεθεί να καταρρεύσει.

Σε «γκρίζα ζώνη» τα κρυπτονομίσματα

Καθώς η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη νομικά, δεν είναι σαφές εάν οι επενδυτές θα μπορέσουν να λάβουν οποιαδήποτε αποζημίωση από τον Kwon και την εταιρεία του.
Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές κινούνται νομικά, ο Kwon μοιράστηκε πρόσφατα το σχέδιό του για την έναρξη εντός αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου, που θα λειτουργεί υπό το νέο οικοσύστημα Terra 2.0, ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία μιας νέας αλυσίδας χωρίς αλγοριθμικό stablecoin.
Ωστόσο, μετά τη θεαματική αποτυχία του Terra stablecoin, οι επενδυτές κρυπτογράφησης και οι μεγιστάνες εκφράζουν σκεπτικισμό σχετικά με το σχέδιο αναβίωσης του Kwon.
Σύμφωνα με τον κλάδο, η Εθνική Φορολογική Υπηρεσία διεξήγαγε ειδική φορολογική έρευνα για την Terraform Labs και τη μητρική της εταιρεία, The Encore Company, τον Ιούνιο του 2021, σχετικά με φοροδιαφυγή, όπως μεταδίδει η Korea Times.
Οι οικονομικές αρχές της Κορέας εντείνουν τους ελέγχους στα ανταλλακτήρια των crypto, ώστε να είναι σε θέση να υπολογίσουν το ακριβές μέγεθος των ζημιών στους ιδιώτες επενδυτές.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ο αριθμός των Κορεατών κατόχων της Luna έφτασε τους 280.000, οι οποίοι κατέχουν 70 δισεκατομμύρια μάρκες Luna.
Με το σκάνδαλο Luna να κλιμακώνει το αίσθημα φόβου, τα τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης αποφάσισαν να διαγράψουν τα δύο διακριτικά την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση, το Luna δεν μπορεί να διαπραγματεύεται μέσω του Upbit, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης της χώρας, από τις 20 Μαΐου.
Η Bithumb θα ακολουθήσει επίσης το παράδειγμά της στις 27 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης