Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μηδένισε το κρυπτονόμισμα luna, ανακάμπτει 8% το bitcoin

Μηδένισε το κρυπτονόμισμα luna, ανακάμπτει 8% το bitcoin
Το Luna, ένα token που συνδέεται στενά με το UST, αξίζει πλέον... 0 δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από τα 30 χιλ. δολάρια ανακάμπτει το Bitcoin σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 8%, παρά τους συνεχιζόμενους κλυδωνισμούς του stablecoin TerraUSD που έχει προκαλέσει πανικό στην αγορά κρυπτογράφησης.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 30.262,85 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 8%, μετά την πτώση του στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2020.
Η πρόσφατη κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων, η οποία εξανέμισε δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά, πυροδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συντριβή ενός αμφιλεγόμενου stablecoin γνωστού ως TerraUSD ή UST, το οποίο υποτίθεται ότι είναι συνδεδεμένο ένα προς ένα με το δολάριο ΗΠΑ.
Ωστόσο, το UST έχασε το δεσμό του και την Παρασκευή διαπραγματευόταν στα 14 σεντς περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.
Το Luna, ένα token που συνδέεται στενά με το UST, αξίζει πλέον... 0 δολάρια.

Η σύνδεση UST και luna

Το UST και το luna συνδέονται.
Το UST αποκαλείται αλγοριθμικό stablecoin που σημαίνει ότι η δέσμευση του 1 δολαρίου υποτίθεται ότι διέπεται από τον υποκείμενο κώδικα.
Αυτό είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από άλλα stablecoins, όπως το tether και το USDC, τα οποία υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου, όπως ομόλογα.
Το UST δεν έχει ερείσματα στον "πραγματικό κόσμο".
Ο αλγόριθμος UST λειτουργεί μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος "κοπής" και "καύσης" κουπονιών για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.
Ένα token UST δημιουργείται με την καταστροφή ορισμένων από τα σχετικά κρυπτονομίσματα luna για να διατηρηθεί η δέσμευση του δολαρίου.
Όμως, η ακραία αστάθεια της αγοράς έχει θέσει το UST σε δοκιμασία και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την δέσμευση.

Τεχνικά προβλήματα

Πρόσθετες αναταράξεις προκάλεσε και το γεγονός ότι το blockchain Terra, στο οποίο βασίζεται το UST και το luna, σταμάτησε να επεξεργάζεται συναλλαγές δύο φορές σε λιγότερο από 24 ώρες.
Εκτός από τα προβλήματα του UST, οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν πληγεί από μια σειρά από άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου πληθωρισμού και των αυξήσεων των επιτοκίων που έχουν προκαλέσει ξεπούλημα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.
Και οι κινήσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων συνδέονται με την αποστροφή κινδύνου.
«Η κατάσταση Luna/UST έχει χτυπήσει πολύ άσχημα την εμπιστοσύνη της αγοράς.
Συνολικά τα περισσότερα κρυπτονομίσματα έχουν πέσει [πάνω από] 50%.
Ο συνδυασμός αυτού με τους φόβους για τον παγκόσμιο πληθωρισμό και την ανάπτυξη, δεν προοιωνίζει θετικές προοπτικές γενικά για τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Vijay Ayyar της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Luno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης