Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε ο μύθος: Μελέτη ΗΠΑ - Εντελώς αναποτελεσματικά τα εμβόλια της Pfizer για Covid, μόλις στον 5ο μήνα

Κατέρρευσε ο μύθος: Μελέτη ΗΠΑ - Εντελώς αναποτελεσματικά τα εμβόλια της Pfizer για Covid, μόλις στον 5ο μήνα
H αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της συμπτωματικής ασθένειας, έπεσε γρήγορα, φτάνοντας το 20% γύρω στο δεύτερο μήνα και το μηδέν γύρω στον πέμπτο μήνα
Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid χάνει την αποτελεσματικότητά του μόλις μετά από πέντε μήνες, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέλυσαν αποτελέσματα δοκιμών από περιοχές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν 60% αποτελεσματικό δύο έως τέσσερις εβδομάδες αφότου παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών υπεβλήθησαν στη δεύτερη δόση.
Αλλά η αποτελεσματικότητα, μετρούμενη έναντι της συμπτωματικής ασθένειας, έπεσε γρήγορα, φτάνοντας το 20% γύρω στο δεύτερο μήνα και το μηδέν γύρω στον πέμπτο μήνα.

Πιο αναποτελεσματικά για τους νέους

Μετά από αυτό, οι λήπτες της νεαρής ηλικιακής ομάδας είχαν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό γνωστό και ως SARS-CoV-2.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου «δεν ήταν πλέον σημαντικά διαφορετική από το 0 κατά τον 3ο μήνα μετά τη δεύτερη δόση», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.
Η Pfizer, η BioNTech και τα CDC δεν απάντησαν σε αιτήματα του Epoch Times για σχολιασμό.
Οι δοκιμές που αναλύθηκαν πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 26 Δεκεμβρίου 2021 και 21 Φεβρουαρίου 2022.
Συμπεριλήφθηκαν περίπου 47.700 δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, με περίπου τα μισά να ήταν μη εμβολιασμένα.

Τα δεδομένα

Τα δεδομένα των δοκιμών αφορούσαν το Increasing Community Access to Testing, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ που συνάπτει συμβάσεις με αλυσίδες φαρμακείων για την εκτέλεση δοκιμών.
Τα δεδομένα των δοκιμών συμπληρώθηκαν από πληροφορίες σε ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από ενήλικες με τους εφήβους.
Οι περιορισμοί της μελέτης περιελάμβαναν την αυτοαναφορά εμβολιασμού.
Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της συμπτωματικής λοίμωξης έπεσε γρήγορα για τα άτομα ηλικίας 5 έως 11 ετών, ξεκινώντας από το 60 % αλλά έφθασε στο 23% μόλις ένα μήνα αργότερα.
Ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η αρνητική αποτελεσματικότητα, είπαν οι ερευνητές, είναι η λήψη αναμνηστικής δόσης.
Από τα 906 παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που έλαβαν μια τρίτη δόση, η αποτελεσματικότητα μετρήθηκε στο 71% δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη λήψη.

Εξασθενεί και η αναμνηστική δόση

Ωστόσο άλλες μελέτες, ωστόσο, δείχνουν ότι η προστασία από μία αναμνηστική δόση επίσης εξασθενεί γρήγορα.
«Δεδομένου του καθιερωμένου μοτίβου μείωσης του mRNA VE μετά από 2 δόσεις και των πρώιμων ενδείξεων μείωσης της προστασίας της αναμνηστικής δόσης στους ενήλικες, η παρακολούθηση της διάρκειας προστασίας από αναμνηστικές δόσεις στους εφήβους θα είναι σημαντική», είπαν οι ερευνητές.
Και τα δύο εμβόλια Pfizer και Moderna είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA).
Το VE αναφέρεται στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το ίδιο περιοδικό στις 13 Μαΐου, οι ερευνητές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι το χάσμα μόλυνσης και κινδύνου νοσηλείας μεταξύ των μη εμβολιασμένων και των εμβολιασμένων νέων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, με τα εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών να μολύνονται σε ποσοστό 62 ανά 100.000 και μη εμβολιασμένοι να έχουν μολυνθεί σε ποσοστό 70 ανά 100.000.
Η προστασία επίσης μειώθηκε σημαντικά κατά της νοσηλείας με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

epoch_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898