Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Biden καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς για να υπερασπιστούν το «δικαίωμα στην επιλογή»

Ο πρόεδρος Biden καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς για να υπερασπιστούν το «δικαίωμα στην επιλογή»
Ο Biden δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει το δικαίωμα στην άμβλωση, αν η απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973
Σχετικά Άρθρα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του φθινοπώρου για να υπερασπιστούν το «θεμελιώδες» δικαίωμα στην άμβλωση, στην περίπτωση που αμφισβητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο Biden ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν το προσχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε από το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αυθεντικό ή αν αντικατοπτρίζει την ετυμηγορία του, όμως η κυβέρνησή του θα είναι έτοιμη να προστατεύσει το δικαίωμα στην άμβλωση, όταν εκδοθεί η απόφαση.
«Πιστεύω ότι το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει είναι θεμελιώδες» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι εάν ανατραπεί η νομολογία του 1973 (Roe v. Wade) οι αιρετοί αξιωματούχοι θα πρέπει να προστατεύσουν το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να εκλέξουν υποψηφίους που τάσσονται υπέρ αυτού του δικαιώματος, τον Νοέμβριο, στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση της Βουλής και της Γερουσίας.
Στο προσχέδιο που δημοσίευσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χτες Δευτέρα, ο δικαστής Samuel Alito  αναφέρει ότι η απόφαση στην υπόθεση του 1973 ήταν «κατάφωρα εσφαλμένη εξαρχής».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα άλλοι τέσσερις δικαστές διορισμένοι από τους Ρεπουμπλικάνους τάχθηκαν υπέρ αυτής της θέσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης