Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Κέρδη 1,4 δισ. στερλίνες το α' τρίμηνο 2022 - Αναστέλλει τις επαναγορές μετοχών

Barclays: Κέρδη 1,4 δισ. στερλίνες το α' τρίμηνο 2022 - Αναστέλλει τις επαναγορές μετοχών
Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 18% από το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν ανήλθαν στα 1,7 δισεκατομμύρια στερλίνες
Σχετικά Άρθρα
Kαθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους 'ύψους 1,4 δισ. στερλινών (1,76 δισ. δολ.), ανακοίνωσε η Barclays, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 644 εκατ. στερλίνες, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 18% από το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν ανήλθαν στα 1,7 δισεκατομμύρια στερλίνες.
Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν 10% σε ετήσια βάση στα 6,5 δισ. στερλίνες, λόγω των ισχυρών εταιρικών και επενδυτικών τραπεζικών κερδών.
«Η αύξηση του εισοδήματός μας καθοδηγήθηκε εν μέρει από τις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να πλοηγηθούν στη συνεχή αστάθεια της αγοράς που προκαλείται από γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία, και από τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος C.S. Venkatakrishnan.

Αναστολή του προγράμματος επαναγοράς μετοχών

Η Barclays ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το προγραμματισμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της λόγω ενός δαπανηρού εμπορικού λάθους στις ΗΠΑ.
Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε πουλήσει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε επενδυτικά προϊόντα των ΗΠΑ - γνωστά ως structured notes - από όσα της επιτρεπόταν.
Η Barclays δήλωσε την Πέμπτη ότι αναβάλει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της επ' αόριστον και έχει βάλει στην άκρη προβλέψεις 540 εκατομμυρίων λιρών ως αποτέλεσμα της έκδοσης, η οποία διερευνάται επί του παρόντος από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Η τράπεζα είχε αρχικά δηλώσει ότι περίμενε πλήγμα της τάξης των 450 εκατομμυρίων λιρών.
«Η Barclays πιστεύει ότι είναι συνετό να καθυστερήσει η έναρξη του προγράμματος επαναγοράς μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι συζητήσεις [με την SEC]», ανέφερε η τράπεζα.
«Η Barclays παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και η πρόθεση θα είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό μετά την επίλυση των απαιτήσεων κατάθεσης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την πραγματοποίηση των κατάλληλων καταθέσεων 20-F».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης