Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Barclays γράφει ζημιά 592 εκατ. δολαρίων από γκάφα σε πώληση δομημένων προϊόντων

Η Barclays γράφει ζημιά 592 εκατ. δολαρίων από γκάφα σε πώληση δομημένων προϊόντων
Αναλυτές της Shore Capital ανέφεραν σε σημείωμά τους ότι η τράπεζα φαίνεται να «σκοντάφτει πάνω στα κορδόνια των παπουτσιών της»
Σχετικά Άρθρα

Η βρετανική τράπεζα Barclays αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 ζημιά που υπολογίζεται σε 592 εκατ. δολάρια (450 εκατ. λίρες) από κακοδιαχείριση σε πωλήσεις δομημένων προϊόντων.
Η τράπεζα ανέφερε ότι μέσα σε ένα έτος πούλησε σχεδόν διπλάσιο αριθμό μετοχών απ’ ότι επέτρεπε η σχετική εγγραφή για πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπερβαίνοντας το όριο των 20,8 δισ. δολαρίων κατά 15,2 δισ.
Τώρα οι μετοχές θα πρέπει τώρα να αγοραστούν ξανά στην αρχική τους τιμή αγοράς, ανέφερε η τράπεζα.
Τα προϊόντα ήταν δύο διαπραγματεύσιμοι τίτλοι που συνδέονταν με το αργό πετρέλαιο και το volatility της αγοράς, αναφέρει το Reuters.
Η τράπεζα ανέστειλε τις πωλήσεις και την έκδοση των τίτλων αυτόν το μήνα, λέγοντας ότι η «καλύτερη εκτίμησή της αυτή τη στιγμή» είναι ότι η ζημιά θα ανέλθει σε 592 εκατ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι.
Η Barclays είπε επίσης ότι θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη επαναγορά των μετοχών ύψους 1,3 δισ. δολαρίων μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, προσθέτοντας ότι έχει αναθέσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση του θέματος, την ώρα που οι ρυθμιστικές αρχές διενεργούν επίσης έρευνες και ζητούν πληροφορίες για το θέμα.
Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 3% σήμερα στην αρχή της διαπραγμάτευσης.
Αναλυτές της Shore Capital ανέφεραν σε σημείωμά τους ότι η τράπεζα φαίνεται να «σκοντάφτει πάνω στα κορδόνια των παπουτσιών της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης