Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Fund πούλησε μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων – Στο -3% η τιμή της μετοχής

Barclays: Fund πούλησε μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων – Στο -3% η τιμή της μετοχής

Η ταυτότητα του πωλητή των μετοχών της Barclays δεν αποκαλύφθηκε

Σχετικά Άρθρα

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της δαπανηρής γκάφας με δομημένα προϊόντα που θα της κοστίσουν τουλάχιστον 592 εκατ. δολάρια, σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 οι μετοχές της Barclays καταγράφουν απώλειες της τάξης του 3%, καθώς ένας μέτοχος πούλησε μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προς πώληση μετοχές τιμολογήθηκαν στις 150 πένες, ενώ η Goldman Sachs ήταν αυτή που μεσολάβησε στη διαδικασία της πώλησης τους.
Η ταυτότητα του πωλητή των μετοχών της Barclays δεν αποκαλύφθηκε.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι της βρετανικής τράπεζας είναι η BlackRock Inc. Vanguard Group και η Qatar Investment Authority.
Η Vanguard και οι άλλες εταιρείες αρνήθηκαν να απαντήσουν επί του θέματος.
Η τιμή της μετοχής της εισηγμένης στο Λονδίνο αρχικά υποχωρούσε το πρωί κατά 4,4% αλλά στη συνέχεια οι απώλειες περιορίστηκαν στο 3%.
Χθες Δευτέρα (28/3), η Barclays δήλωσε ότι αναμένει να γράψει ζημιά 592 εκατ. δολαρίων καθώς εξέδωσε περισσότερους δομημένους διαπραγματεύσιμους τίτλους από αυτούς που είχε καταχωρίσει προς πώληση, αξίας 15,2 δισ. δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι και χθες οι εισηγμένες μετοχές της τράπεζας στο Λονδίνο έκλεισαν περίπου 4% χαμηλότερα πριν ανακοινωθεί το block trade.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης