Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι αλλάζει… ο Putin μιλάει 90 λεπτά με τον Michel (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), ο Guterres επισκέπτεται Ρωσία και Ουκρανία, ο ΟΗΕ αρνείται… την γενοκτονία

Κάτι αλλάζει… ο Putin μιλάει 90 λεπτά με τον Michel (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), ο Guterres επισκέπτεται  Ρωσία και Ουκρανία, ο ΟΗΕ αρνείται… την γενοκτονία
Ο ΟΗΕ αρνείται να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας και των ΗΠΑ περί «γενοκτονίας» που προκαλεί ο Ρωσικός στρατός

Κάτι αρχίζει να αλλάζει ως προς την Ρωσία… και πως την αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και ο ΟΗΕ καθώς συνέβησαν τα εξής…
Ο Michel ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε 90 λεπτά με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin φθάνοντας στο σημείο το Politico να επικρίνει τις ευρωπαϊκές αρχές… ότι με αυτές τις επικοινωνίες νομιμοποιούν τον Putin… και την Ρωσία που είναι απομονωμένοι…
Την ίδια στιγμή,  ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, θα επισκεφθεί την Ρωσία και θα έχει συνάντηση με τον Putin… την Ουκρανία και θα συναντηθεί με τον Zelensky...ενώ ταυτόχρονα ο ΟΗΕ… απέρριψε την πρόταση της Ουκρανίας και των ΗΠΑ να κατηγορήσει την Ρωσία… ότι με την εισβολή διαπράττει γενοκτονία…

Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία ότι τόσο η Ευρώπη όσο και ο κόσμος επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά θέλουν να κρατήσουν και διαύλους επικοινωνίας με την Ρωσία και τον ρώσο Πρόεδρο Putin.

Συνομιλία Putin με Michel για τους μαχητές του Azov στην Μαριούπολη

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ch. Michel συνομίλησαν για 90 λεπτά εξέλιξη που θεωρήθηκε από ορισμένους… νομιμοποίηση της Ρωσίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι εναπομείναντες Ουκρανοί μαχητές από το τάγμα Azov έχουν αποκλειστεί πλήρως και δεν μπορούν να βγουν από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.
Το τελεσίγραφο του ρωσικού στρατού «παραδοθείτε ή πεθάνετε» είχε λήξει.
Ο Putin έδωσε εντολή στα ρωσικά στρατεύματα να σφραγίσουν το βιομηχανικό συγκρότημα του Azovstal στη Μαριούπολη και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας ότι δεν επιτρέπει στους Azov να παραδοθούν…
Ο Putin σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές αρχές «αναγκάζουν τα στρατεύματά τους να συνεχίσουν να πολεμούν παρά τις επανειλημμένες προτάσεις να παραδοθούν αφού βρίσκονται σε αδιέξοδο».

«Όλοι οι στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και οι ξένοι μισθοφόροι που καταθέτουν τα όπλα δεν θα διακινδυνεύσουν, θα έχουν αξιοπρεπή μεταχείριση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και παροχή ειδικής ιατρικής περίθαλψης», είπε ο Putin στον Michel.
«Αλλά το καθεστώς του Κιέβου δεν επιτρέπει στους στρατιώτες να έχουν ευκαιρία να διασωθούν».

Πυρά κατά Michel

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δέχθηκε πυρά για την συνομιλία 90 λεπτών με τον Putin.
To Politico κατηγόρησε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι «η μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Putin θα μπορούσε να θεωρηθεί νομιμοποίηση του ρώσου ηγέτη , ο οποίος είναι απομονωμένος από το διεθνές σύστημα».
Πέραν από το στρατιωτικό σκέλος έχει ξεσπάσει και διπλωματικός πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας εξέλιξη που δεν επιτρέπει αισιοδοξία για επίλυση της κρίσης… δια της διπλωματικής οδού.
Περισσότεροι από 300 Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απομακρυνθεί από την Ευρώπη ενώ παραδόξως οι ΗΠΑ αρνούνται να απελάσουν τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αμερική.
Πάντως ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την δυσαρέσκεια του ότι η κυβέρνηση Biden του επέβαλε επικοινωνιακό «μπλόκο» - αρνούμενος ωστόσο να εμπλέξει την Ρωσική πρεσβεία.

Ο επικεφαλής του ΗΕ θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 26 Απριλίου, θα συναντήσει τον Putin

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres θα επισκεφθεί την Ρωσική πρωτεύουσα την Μόσχα στις 26 Απριλίου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Putin, θα είναι η πρώτη συνάντηση μετά την εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ.
Ο Antonio Guterres θα έχει επίσης συνάντηση εργασίας και γεύμα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Lavrov.
O στόχος της επίσκεψης είναι να διερευνηθεί εάν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία.

Στην Ουκρανία ο Guterres στις 28/4 για συνομιλίες με Zelensky

Στην Ουκρανία θα μεταβεί την Πέμπτη 28 Απριλίου ο Guterres, δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία.
Ο Guterres είχε ζητήσει προ ημερών ξεχωριστά από τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin και τον Ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky να συναντηθούν για να συζητήσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.
Μετά τη Ρωσία, ο Antonio Guterres θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη 28/4 για συνομιλίες με τον ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky .
Ο Guterres «θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο V. Zelensky την 28η Απριλίου», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΟΗΕ αρνείται να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας και των ΗΠΑ περί «γενοκτονίας» που προκαλεί ο Ρωσικός στρατός

Ο ΟΗΕ αρνήθηκε να υποστηρίξει τις κατηγορίες της Ουκρανίας και των ΗΠΑ ότι οι ενέργειες της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής της επίθεσης στην Ουκρανία ισοδυναμούσαν με γενοκτονία.
Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), μίλησε για το θέμα.
«Όχι, δεν έχουμε τεκμηριώσει μοτίβα που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με γενοκτονία».
Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι υπήρχαν «πολλά νομικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η γενοκτονία θα πρέπει να καθοριστεί από δικαστήριο».
Σύμφωνα με τον ορισμό του ίδιου του ΟΗΕ, η «γενοκτονία» περιλαμβάνει «πράξεις που διαπράττονται με σκοπό την καταστροφή, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης