Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση - βόμβα Medvedev: Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ

Δήλωση - βόμβα Medvedev: Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ

«Μιλάμε πρωτίστως για μια προσπάθεια επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedvev

Σχετικά Άρθρα

Για πολεμική προετοιμασία της ρωσικής ομοσπονδίας κατά της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έκανε λόγο με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε, η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα δεν είναι πλέον σχήμα λόγου και τυπικές απειλές, και σε τέτοιες συνθήκες η Μόσχα θα πρέπει να είναι έτοιμη απέναντι σε πιθανές επιθετικές ενέργειες. 
Όπως σημείωσε, στο σημερινό τεταμένο περιβάλλον, τόσο η επιστημονική όσο και η τεχνολογική σφαίρα διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας του κράτους.
Διευκρίνισε δε ότι μιλάμε για εξελίξεις και έρευνες «που στοχεύουν στη διατήρηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» - στην «αντίληψη των σοβαρότερων απειλών» που αντιμετωπίζει η Ρωσία.
Μιλώντας για αυτό, ο Medvedev εξήγησε: «Μιλάμε πρωτίστως για μια προσπάθεια επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιθετικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν». 
«Ως εκ τούτου», συνέχισε ο πολιτικός, «είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να παρέχουμε στη χώρα τα πιο σύγχρονα όπλα.
Και αυτό απαιτεί αξιόπιστο, υψηλής τεχνολογίας, ισχυρό εξοπλισμό», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόσθεσε:
«Φυσικά, η υλικοτεχνική υποδομή δεν θα προκύψει από μόνη της, από τη στιγμή που μας έχουν επιβληθεί σκληρές κυρώσεις.
Αυτή την υλικοτεχνική υποδομή αναπτύσσουν ειδικά εκπαιδευμένοι σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα επιστήμονες.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογικής ανεξαρτησίας, αλλά και επιβίωσης του κράτους».

Lavrov (Ρωσία): Υπό τον έλεγχο της Δύσης η Ουκρανία

Τη θέση πως η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη καθώς τελεί υπό τον έλεγχο των Δυτικών διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, αναφέροντας πως η Ρωσία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα κάνει χρήση μόνο συμβατικών όπλων.
«Ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία απειλεί την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι ανεδαφικός καθώς η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά υπό τον έλεγχο των Δυτικών
Από το 2013, αν όχι και νωρίτερα, στην Ουκρανία που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ έχουν εγκατασταθεί ειδικοί περί ασφαλείας από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες της Δύσης, με έδρα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
Η Δύση ήθελε την Ουκρανία για εφαλτήριο κατά των συμφερόντων της Ρωσίας, γι' αυτό και η ρωσική απαίτηση για ουκρανική ουδετερότητα και αποστρατιωτικοποίηση» ανέφερε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο India Today ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Ο Lavrov υποστήριξε ότι η Δύση χρησιμοποίησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky προκειμένου να αγνοήσει τη Συμφωνία του Μίνσκ.
«Η Συμφωνία του Μινσκ για την προστασία των ανατολικών περιοχών σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ήταν παρόμοια με εκείνη που επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διαπραγματευτεί για την προστασία των βόρειων περιοχών του Κοσσυφοπεδίου, όπου ζουν Σέρβοι, και οι Ευρωπαίοι απέτυχαν και στις δύο περιπτώσεις να εφαρμόσουν τις συμφωνίες» υποστήριξε ο Lavrov.

Μόνο συμβατικά όπλα - Δεν ξέρει τι πίνει ο Zelensky

Ο Lavrov υποστήριξε ότι η Ρωσία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων θα κάνει χρήση μόνο συμβατικών όπλων
Ερωτηθείς μάλιστα, εάν ισχύουν οι πληροφορίες που ανέφερε ο Ουκρανός ηγέτης περί πιθανότητας χρήσης τακτικού πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία, ο Lavrov υπογράμμισε ότι «ο Zelensky δηλώνει διάφορα πράγματα, αναλόγως του τι πίνει και του τι καπνίζει».
«Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που ένας όχι και πολύ επαρκής άνθρωπος ανέφερε.
Προφανώς κάτι του είπαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του.
Εμείς ποτέ δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο.
Δεν γίνεται κάθε φορά να σχολιάζω τι λέει ο πρόεδρος Zelensky γιατί συνέχεια αλλάζει διαμετρικά την άποψή του» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως στον στρατιωτικό σχεδιασμό της Ρωσίας είναι μονάχα τα συμβατικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης