Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Θα χρειαστούν δεκαετίες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δυτικές χώρες και τη Ρωσία

Cavusoglu: Θα χρειαστούν δεκαετίες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δυτικές χώρες και τη Ρωσία
Ο Cavusoglu είπε πως "γρήγορα μέτρα πρέπει να ληφθούν για κατάπαυση του πυρός" ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα
Θα χρειαστούν αναμφίβολα μερικές δεκαετίες προκειμένου να "αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη" ανάμεσα στις δυτικές χώρες και τη Ρωσία, εκτίμησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu.
"Η ανοικοδόμηση όλων αυτών θα πάρει χρόνο. Θα χρειαστούν πιθανόν δεκαετίες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη", δήλωσε ο Cavusoglu, εκτιμώντας πως "παρακολουθούμε την έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου".
Μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ουκρανίας --στην οποία παρέδωσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) μάχης-- η Τουρκία προσπαθεί από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία να μεσολαβήσει ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο και αρνήθηκε να ευθυγραμμιστεί με τις δυτικές κυρώσεις που στόχευσαν τη Ρωσία, αγωνιώντας να διατηρήσει μια ανοικτή γραμμή με το Κρεμλίνο.
"Παρά τις εξελίξεις στο πεδίο, πιστεύουμε πως παραμένει χώρος για τη διπλωματία", πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του στην Άγκυρα.
Ο Cavusoglu είπε πως "γρήγορα μέτρα πρέπει να ληφθούν για κατάπαυση του πυρός" ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα.
Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο φορές απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, στις 10 Μαρτίου σε υπουργικό επίπεδο στην Αττάλεια (νότια) και στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης