Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Αγοράζω το twitter για το μέλλον του πολιτισμού, όχι για τα χρήματα

Elon Musk: Αγοράζω το twitter για το μέλλον του πολιτισμού, όχι για τα χρήματα
«Δε πρόκειται για μία προσπάθεια να κερδίσω χρήματα», είπε ο Musk στον επικεφαλής του TED

«Δεν αγοράζω το twitter για να κερδίσω χρήματα, το κάνω για το μέλλον του πολιτισμού», ανέφερε ο μεγιστάνας της Tesla, Elon Musk.
Ο δισεκατομμυριούχος υπερασπίστηκε την προσφορά του να αγοράσει το Twitter λέγοντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, αναφέροντας ότι βλέπει την εξαγορά της πρωτοφανούς στην ανθρώπινη ιστορία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως ένα κομβικό σημείο για τον πολιτισμό.
Ο Musk είπε ότι η προτεινόμενη συμφωνία δεν αφορά τα οικονομικά της επιχείρησης του Twitter (TWTR), αλλά τη διασφάλιση ότι το Twitter παραμένει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για τη δημοκρατία - περιγράφοντας το όραμά του με χαρακτηριστικά σαρωτικούς όρους.

Η ευρεία συμμετοχικότητα του twitter σημαντική για τον πολιτικό πολιτισμό μας

«Δε πρόκειται για μία προσπάθεια να κερδίσω χρήματα», είπε ο Musk στον επικεφαλής του TED.
«Η ισχυρή μου διαίσθηση είναι ότι η ύπαρξη μιας δημόσιας πλατφόρμας που είναι στο μέγιστο αξιόπιστη και ευρέως συμμετοχική είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του πολιτισμού».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX τάχθηκε ενάντια σε αυτό που θεωρεί ως έλλειψη ελευθερίας του λόγου στο Twitter και είπε ότι το Twitter θα πρέπει να ανοίξει τον αλγόριθμό του για να αυξήσει τη διαφάνεια στις αποφάσεις ελέγχου περιεχομένου της εταιρείας.

Μπορεί κάποιος που δε μας αρέσει να πει κάτι που δε μας αρέσει;

Αυτό θα αντικατοπτρίζει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Twitter. «Ο κώδικας πρέπει να βρίσκεται στο Github, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τον κοιτάξουν και να πουν, "Βλέπω ένα πρόβλημα εδώ", "Δεν συμφωνώ με αυτό", μπορούν να επισημάνουν προβλήματα, να προτείνουν αλλαγές», είπε ο Musk.
Ερωτηθείς πώς θα άλλαζε την εποπτεία περιεχομένου του Twitter, ο Μασκ εξήγησε ότι το τεστ του για το αν μια πλατφόρμα συμμορφώνεται με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου είναι απλό: «Μπορεί κάποιος που δεν μας αρέσει να πει κάτι που δεν μας αρέσει; Αν ναι, τότε έχουμε ελευθερία λόγου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης