Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι άλλο μέτωπο - Ρωσική προειδοποίηση προς το Αζερμπαϊτζάν για τις επιδρομές στο Nagorno Karabakh – Κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο Αρσάχ

Κι άλλο μέτωπο - Ρωσική προειδοποίηση προς το Αζερμπαϊτζάν για τις επιδρομές στο Nagorno Karabakh – Κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο Αρσάχ
Η Μόσχα καλεί το Nagorno-Karabakh να αποσύρει τα στρατεύματά του από τους ρωσικούς θύλακες
Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισήλθαν σε μια ζώνη ευθύνης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή του Nagorno-Karabakh και εγκατέστησαν ένα φυλάκιο επιτήρησης, όπως μετέδωσε το Reuters, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022
Είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε πραγματοποιήσει τέσσερις επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η Μόσχα το κάλεσε να αποσύρει τα στρατεύματά του, πρόσθεσε.

Τι λέει η Μόσχα

«Μεταξύ της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, εισερχόμενες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύνη της ρωσικής μονάδας διατήρησης της ειρήνης στο Nagorno Karabakh», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν ένα παρατηρητήριο και πραγματοποίησαν «τέσσερις επιδρομές με drone τύπου Bayraktar» στις δυνάμεις του Nagorno Karabakh, κοντά στην περιοχή Φαρούκ.
«Η ρωσική διοίκηση της μονάδας διατήρησης της ειρήνης λαμβάνει μέτρα με στόχο τη διευθέτηση της κατάστασης (...), μια έκκληση για απόσυρση των στρατευμάτων εστάλη στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν», συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Επιβολή στρατιωτικού νόμου

Την ίδια ώρα η αποσχισθείσα Δημοκρατία του Nagorno-Karabakh (NKR) έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.
«Στις 26 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του NKR Arayik Harutyunyan υπέγραψε διάταγμα για τον προσωρινό περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου που κηρύχθηκε σε όλη την περιοχή», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου.

Τα μέτρα

Ο περιορισμός θα επηρεάσει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι, των απεργιών και άλλων εκδηλώσεων και οι οργανώσεις που ασχολούνται με προπαγάνδα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που στοχεύει στην αμυντική ικανότητα και ασφάλεια θα αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.
«Η επιβολή των προσωρινών περιορισμών στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, που θεσπίζονται με αυτό το διάταγμα, θα είναι ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης