Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (Ολλανδία): Όλοι θέλουν ενεργειακό εμπάργκο κατά της Ρωσίας, αλλά απαιτείται χρόνος

Rutte (Ολλανδία): Όλοι θέλουν ενεργειακό εμπάργκο κατά της Ρωσίας, αλλά απαιτείται χρόνος
Κατά της fast track εισόδου της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Rutte
Σχετικά Άρθρα

Για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και το εμπάργκο στην ενέργεια, μίλησε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν το ενδεχόμενο η Ευρώπη να εγκρίνει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά « δεν έχουμε μιλήσει για το ποιες κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte στους δημοσιογράφους.

Για το ενεργειακό εμπάργκο

Ερωτηθείς σχετικά με την απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας ως μέρος των νέων κυρώσεων, ο Rutte τόνισε: «Όλοι το θέλουν, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί βραχυπρόθεσμα».
Τόνισε ότι θα απαιτούσε χρόνο για να διαφοροποιηθούν οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ενέργειας προτού επιδιωχθεί η απαγόρευση εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία: «Χρειάζονται εβδομάδες ή μήνες για τη μετάβαση χωρών όπως η Γερμανία ή ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης από ρωσικό πετρέλαιο σε διαφορετικές προμήθειες πετρελαίου.
Στην περίπτωση του φυσικού αερίου, χρειάζεται ακόμη περισσότερος χρόνος.
Ο άνθρακας θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα», δήλωσε ο Rutte.

«Όχι σε fast track είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ»

Η Ουκρανία πιέζει σθεναρά για ένταξη στην ΕΕ, αλλά ο Ολλανδός πρωθυπουργός υποβάθμισε τις προσδοκίες του Κιέβου.
«Η ένταξη στην ΕΕ είναι μια διαδικασία.
Δεν υπάρχει γρήγορη διαδικασία προσχώρησης.
Εάν το κάναμε αυτό, θα μετατρέπαμε τη διαδικασία ένταξης σε πολιτική διαδικασία και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Προειδοποίησε ότι η παραχώρηση στην Ουκρανία προνομιακού ρόλου για την ένταξη στην ΕΕ θα προκαλούσε σοβαρή απογοήτευση μεταξύ άλλων χωρών που θέλουν επίσης να ενταχθούν στο μπλοκ: «Ο κίνδυνος μιας τέτοιας επιτάχυνσης είναι ότι η σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια θα μπορούσε να απειληθεί, επειδή υπάρχουν χώρες που θέλουν επίσης [ένταξη]: Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία», τόνισε ο Ολλανδός ηγέτης, προσθέτοντας: «Είναι πολύ ευαίσθητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης