Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Ζakharova (Ρωσία): Η Ουκρανία έχει απολέσει το δικαίωμα να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων

Βόμβα Ζakharova (Ρωσία): Η Ουκρανία έχει απολέσει το δικαίωμα να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων
Έχουν ήδη χάσει την ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων – μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία, είπε η Ζakharova
Σχετικά Άρθρα

Οι ουκρανικές αρχές απώλεσαν την ευκαιρία τους να εγκαθιδρύσουν ένα κυρίαρχο κράτος, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Καλούμε την κυβέρνηση Zelensky… να σκεφτεί την τύχη της χώρας, του λαού, τη ζωή του πληθυσμού, να βγάλει συμπεράσματα και να λαβειν τις κατάλληλες αποφάσεις.
Έχουν ήδη χάσει την ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των δικών της συνόρων – μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία.
Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015», δήλωσε η κυρία Zakharova την Πέμπτη.
Σύμφωνα με την ίδια, εδώ και επτά χρόνια, πρώτα η ομάδα του (πρώην προέδρου της Ουκρανίας) Porosenko και στη συνέχεια η ομάδα του Zelensky έχουν πειστεί να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να κάνουν το κράτος να ευημερήσει.
«Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διεθνή, πολυμερή και διμερή κανάλια για να εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ουκρανικό κράτος από το να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των συμφωνιών του Μινσκ, διαφορετικά η χώρα θα καταρρεύσει – αυτό που βλέπουμε τώρα, αυτό που συμβαίνει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, η Maria Zakharova είπε πως η ζωή επιστρέφει στην «κανονικότητα» σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες έχει «απελευθερώσει» η Ρωσία.
Ωστόσο δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές στις οποίες αναφέρεται η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Η Zakharova, επίσης, υποστήριξε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας (όπως αποκαλεί η Ρωσία την στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητο κράτος) «προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης