Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται, προετοιμάζουν μαζική επίθεση στο Κίεβο και άλλες πόλεις - Οι εκτοπισμένοι 10 εκατ.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται, προετοιμάζουν μαζική επίθεση στο Κίεβο και άλλες πόλεις - Οι εκτοπισμένοι 10 εκατ.
Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για γενικευμένη επίθεση στο Κίεβο - Προέχει το πυροβολικό να βρεθεί εντός δραστικού βεληνεκούς
Σχετικά Άρθρα

(upd4) Οι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται και προετοιμάζουν μαζική επίθεση με πυροβολικό και πυραύλους στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Η ανάλυση που ακολουθεί προέρχεται από το αμερικανικό Institute for the Study of War, ωστόσο αναφέρουμε - ως BN - ότι έχουμε παρατηρήσει προκατάληψη υπέρ της Ουκρανίας και οι βασικές πηγές του είναι το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας.
Παρ΄ όλα αυτά έχουν σταθμιστεί πολλές από τις αναφορές του Institute for the Study of War

Τι συνέβη στις 21 Μαρτίου 2021

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν καμία σημαντική προέλαση στις 21 Μαρτίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του Κιέβου συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη και να ενισχύουν τις αμυντικές θέσεις, αλλά δεν διεξήγαγαν μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση προς τις πόλεις Τσερνίχιβ, Σούμι ή Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σφίγγουν τον κλοιό στον θύλακα της Μαριούπολης και πραγματοποίησαν αρκετές ανεπιτυχείς επιθέσεις στις Περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, αλλά δεν εξαπέλυσαν καμία επιθετική επιχείρηση γύρω από τη Χερσώνα.

  • Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση βορειοδυτικά του Κιέβου και ενίσχυσαν περαιτέρω τις αμυντικές τους θέσεις.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Ουκρανία και δεν μπόρεσαν να λύσουν ζητήματα επιμελητείας.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σημειώνουν αργή αλλά σταθερή πρόοδο και να βομβαρδίζουν τις μη στρατιωτικές υποδομές στη Μαριούπολη.
  • Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές ανεπιτυχείς επιθέσεις στις περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει εφεδρείες χαμηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων υποστήριξης μάχης και μονάδων χαμηλής ετοιμότητας από την Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή, για να αντικαταστήσει τις απώλειες σε μονάδες πρώτης γραμμής.
  • Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο προειδοποίησε ότι η Ρωσία επιδιώκει να προβεί σε πρόκληση για να φέρει τη Λευκορωσία στον πόλεμο, αλλά μια επίθεση της Λευκορωσίας στη δυτική Ουκρανία παραμένει απίθανο να συμβεί ή να πετύχει εάν συμβεί.

Οι προειδοποιήσεις της Ουκρανίας

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο συνέχισε να προειδοποιεί στις 20-21 Μαρτίου ότι η Ρωσία επιδιώκει να φέρει τη Λευκορωσία στον πόλεμο.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα της 20ης Μαρτίου ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» οι ρωσικές προκλήσεις κατά της Λευκορωσίας να φέρουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία και να δημιουργήσουν έναν νέο άξονα προέλασης στη δυτική Ουκρανία.
Η Λευκορωσία εκκένωσε την πρεσβεία της στο Κίεβο και στη Μολδαβία στις 19 Μαρτίου ως απάντηση σε αυτό που ισχυρίστηκε ήταν «αφόρητες συνθήκες εργασίας».
Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ανέφερε επίσης στις 21 Μαρτίου ότι συνέλαβε έναν Λευκορώσο κατάσκοπο που εξέταζε τις ουκρανικές θέσεις και εξοπλισμό στην περιφέρεια Volyn.
Λευκορώσοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν επιπλέον Λευκορωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό στην Rechista (στην περιοχή της Βρέστης), 7 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, στις 21 Μαρτίου.
Η Ρωσία πιθανότατα επιδιώκει να φέρει τη Λευκορωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία για να ενισχύσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο πρόεδρος Λουκασένκο πιθανότατα συνεχίζει να αντιστέκεται στις ρωσικές πιέσεις.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε για πρώτη φορά στις 21 Μαρτίου ότι η Ρωσία αναπτύσσει απροσδιόριστες μονάδες υποστήριξης για να «κατευθύνουν επιχειρήσεις μάχης» και είπε ότι η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει εφεδρεία από τις Κεντρικές και Ανατολικές Στρατιωτικές Περιφέρειες (CMD και EMD).
Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα στρατολόγησης στο DNR και στο LNR στις 21 Μαρτίου.
Ανέφεραν ότι οι ρωσικές αρχές αυξάνουν την ηλικία στρατολόγησης από 55 σε 65 και στρατολογούν επιθετικά 18χρονους μαθητές.
Η GUR ανέφερε ότι οι στρατεύσιμοι στις δυνάμεις DNR/LNR εφοδιάζονται με στρατιωτικό εξοπλισμό από τη δεκαετία του 1970. Οι εικόνες των τοπικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης απεικόνιζαν νέους στρατεύσιμους εξοπλισμένους με το τουφέκι Mosin-Nagant — το οποίο σταμάτησε να παράγεταθ από το 1973 και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1891.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 21 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία «έχουν απόλυτη ανάγκη επισκευής κατεστραμμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού» και δήλωσε ότι η έλλειψη εξαρτημάτων επιβραδύνει την παραγωγή σε βασικές ρωσικές στρατιωτικές βιομηχανίες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία μειώνει τη χρήση επανδρωμένων αεροσκαφών και τα αντικαθιστά με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).
i1.png

Οι ρωσικές δυνάμεις συμμετέχουν σε τέσσερις κύριες προσπάθειες αυτή τη στιγμή:

Κύρια προσπάθεια — Κίεβο (αποτελείται από τρεις δευτερεύουσες υποστηρικτικές προσπάθειες).
Υποστηρικτική προσπάθεια 1—Χάρκοβο;
Υποστηρικτική προσπάθεια 1α — Περιφέρεια Λουχάνσκ.
Υποστηρικτική προσπάθεια 2—Mariupol and Donetsk Oblast. και
Υποστηρικτική προσπάθεια 3 — Χερσώνα και προχωρά βόρεια και δυτικά.

Κύρια προσπάθεια — Άξονας Κιέβου: Οι ρωσικές επιχειρήσεις στον άξονα του Κιέβου στοχεύουν στην περικύκλωση της πόλης από τα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα ανατολικά.

Υποδεέστερη κύρια προσπάθεια κατά μήκος της δυτικής όχθης του Dnipro

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση βορειοδυτικά του Κιέβου στις 21 Μαρτίου.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στις 21 Μαρτίου ότι ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία εξακολουθεί να περικυκλώνει το Κίεβο, αλλά είναι απίθανο να το κάνει με επιτυχία τις επόμενες εβδομάδες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βορειοδυτικά του Κιέβου συνεχίζουν να προετοιμάζονται ανεπιτυχώς για την επανέναρξη μεγάλων επιθετικών επιχειρήσεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα ουκρανικό καταφύγιο διοίκησης στη Mykolaivka, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν όλο και περισσότερο μεγάλες αστικές υποδομές στο Κίεβο και σκοτώνουν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Podil τη νύχτα της 20ης Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στις 20 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν και να διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικημένων περιοχών «για να εκφοβίσουν τον άμαχο πληθυσμό και να μειώσουν τις οικονομικές δυνατότητες της Ουκρανίας».
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα θέσουν όρους για έναν εκτεταμένο βομβαρδισμό του Κιέβου στόχος είναι το πυροβολικό να βρεθεί εντός του δραστικού βεληνεκούς χτυπώντας το κέντρο του Κιέβου.
l2.png
Δευτερεύουσα υποστηρικτική προσπάθεια — άξονας Chernihiv και Sumy

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν μια ρωσική επίθεση προς το Brovary (βορειοανατολικό προάστιο του Κιέβου).
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν καμία άλλη σημαντική επιχείρηση μάχης ήταν πιθανότατα μια τοπική, τακτική επίθεση και όχι η επανέναρξη μεγάλων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν χερσαίες επιχειρήσεις κατά της πόλης Τσερνίχιβ τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά συνέχισαν να βομβαρδίζουν πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βορειοανατολικά του Κιέβου συνεχίζουν να ανασυντάσσονται και να συγκεντρώνουν δυνάμεις για να επαναλάβουν τις επιθετικές επιχειρήσεις, αλλά δεν είναι σε θέση να οργανώσουν την υψηλής ποιότητας υλικοτεχνική υποστήριξη που απαιτείται για μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Sumy δεν πραγματοποίησαν επίσης καμία επιθετική επιχείρηση τις τελευταίες 24 ώρες.
Ουκρανοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν επιπλέον φωτογραφίες και βίντεο πολλών κατεστραμμένων ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων, πιθανότατα από την 4η Μεραρχία Αρμάτων Φρουρών, στην Περιφέρεια Σούμι.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 21 Μαρτίου ότι Ουκρανοί «εθνικιστές» πραγματοποίησαν προγραμματισμένη διαρροή αμμωνίας στο χημικό εργοστάσιο Sumyhimprom στο Sumy.

Υποστηρικτική προσπάθεια 1—Χάρκοβο:

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση εναντίον του Χάρκοβο ή στη βορειοανατολική Ουκρανία και συνέχισαν τις «κρυφές προετοιμασίες» για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις και την πολιτική υποδομή στην πόλη.
Ρωσικές πηγές μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν στις 20 Μαρτίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν έναν Ρώσο συνταγματάρχη (διοικητή συντάγματος) κοντά στο Χάρκοβο στις 15 Μαρτίου, αν και οι αναφορές ποικίλλουν αν διοικούσε το 252ο Σύνταγμα Μηχανοκίνητου Τυφεκίου Φρουρών ή το 137ο Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα Φρουρών.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπρόσθετα αρκετές επιθέσεις κατά του Izyum, νοτιοανατολικά του Χάρκοβο, από τις 20 έως τις 21 Μαρτίου, αλλά δεν εξασφάλισαν κανένα επιπλέον έδαφος.

Υποστηρικτική προσπάθεια 1α — Περιφέρεια Λουχάνσκ:

Οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Λουχάνσκ συνέχισαν να διεκδικούν την πόλη Rubizhne αλλά δεν ξεκίνησαν καμία σημαντική επιθετική επιχείρηση.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντόπισαν περίπου 30 ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά με σημαίες της Τσετσενίας στο Αλτσέφσκ (δυτικά του Λουχάνσκ) στις 20 Μαρτίου, πιθανώς μονάδες της Τσετσενίας Ροσγκβάρντια (Ρωσική Εθνοφρουρά).

Υποστηρικτική προσπάθεια 2 — Μαριούπολη και Donetsk:

Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από τη Μαριούπολη συνέχισαν να επιτίθενται στη Μαριούπολη από τα δυτικά και τα ανατολικά και να στοχεύουν τις μη στρατιωτικές υποδομές στις 20-21 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στις 20 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν εδαφική πρόοδο.
Οι χρήστες του Twitter εντόπισαν βίντεο με Τσετσένους μαχητές που κυκλοφόρησαν από τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ στη Μαριούπολη στις 20 Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή τους σε ρωσικές επιθέσεις στην Μαριούπολη.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλές επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, βόρεια της Μαριούπολης, από τις 20 έως τις 21 Μαρτίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα της 20ης Μαρτίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επτά ρωσικές επιθέσεις στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ισχυρίστηκαν ότι κατέστρεψαν 12 άρματα μάχης.
l3.png

Υποστηρικτική προσπάθεια 3— Χερσώνα βόρεια και δυτικά:

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση στη νότια κατεύθυνση τις τελευταίες 24 ώρες και οι ρωσικές δυνάμεις στη Χερσώνα και τις κοντινές περιοχές αντιμετωπίζουν αυξανόμενη ουκρανική αντίσταση
. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα της 20ης Μαρτίου ότι η Ρωσία ανέπτυξε δυνάμεις Rosgvardia στις Περιφέρειες Kherson και Zaporizhiya για να προβούν σε μέτρα εναντίον αμάχων για να αποτρέψουν περαιτέρω διαδηλώσεις στις κατεχόμενες πόλεις
Οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στη Χερσώνα και έκαναν επιδρομές σε τοπικά καταστήματα στις 21 Μαρτίου.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν ρωσικές δυνάμεις να χτυπούν διαδηλωτές στο Μπερντιάνσκ στις 20 Μαρτίου.
Η αυξανόμενη ουκρανική αντίσταση στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη πιθανότατα θα αναγκάσει τη Ρωσία να αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις στην ασφάλεια της πίσω περιοχής, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τη διαθέσιμη μαχητική ισχύ για επιθετικές επιχειρήσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Mykolayiv δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση τις τελευταίες 24 ώρες και έδωσαν προτεραιότητα στη βελτίωση των αμυντικών θέσεων.

Άμεσα θέματα για παρακολούθηση

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα καταλάβουν τη Μαριούπολη ή θα αναγκάσουν την πόλη να συνθηκολογήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Ρωσία θα επεκτείνει τους βομβαρδισμούς της κατά των ουκρανικών πόλεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να φτάσουν στο Kryvyi Rih για να απομονώσουν τη Zaporizhiya.

Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο έχουν θέσει ένα στόχο το πυροβολικό να βρεθεί εντός δραστικού βεληνεκούς ώστε να βομβαρδίσουν το κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο των Chernihiv και του Sumy.

Η αυξανόμενη ουκρανική αντίσταση στα κατεχόμενα από την Ρωσία εδάφη μειώνει την ρωσική μαχητική ισχύ αφού πολλοί στρατιώτες παραμένουν στις πόλεις για να ελέγξουν την δημόσια τάξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης