Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: Πυρομαχικά και τρόφιμα για τρεις ημέρες έχουν οι Ρώσοι

Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: Πυρομαχικά και τρόφιμα για τρεις ημέρες έχουν οι Ρώσοι
Για άρνηση 300 Ρώσων στρατιωτών να πολεμήσουν στην Οκτίρκα, μια μικρή πόλη στη Σούμι κάνουν λόγο οι Ουκρανοί
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν απόθεμα πυρομαχικών και τροφίμων για τρεις ακόμα ημέρες διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Στην ημερήσια ενημέρωση του για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης πως «οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν προμήθειες καυσίμων τριών ημερών, οι οποίες αναπληρώνονται με βυτιοφόρα» καθώς και ότι «δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις ανάγκες των στρατευμάτων».
Παράλληλα, αναφέρεται πως το τελευταίο 24ωρο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έπληξε εννέα ρωσικούς εναέριους στόχους – ένα αεροσκάφος, έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και δύο ελικόπτερα.
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί και το στοιχείο ότι στην Οκτίρκα, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια Σούμι στην κεντρική Ουκρανία, 300 Ρώσοι στρατιωτικοί αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία και εγκατέλειψαν την περιοχή της επιχείρησης, ενώ αναφέρεται πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν 13 επιθέσεις και κατέστρεψαν 14 άρματα μάχης, οκτώ οχήματα μάχης πεζικού, δύο οχήματα ρυμούλκησης πολλαπλών χρήσεων, τρία συστήματα πυροβολικού και τέσσερα άλλα οχήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης